Бијељинци у финишу шокирали Грбавицу

Игор Станишић
Бијељинци у финишу шокирали Грбавицу

Сарајево - Фудбалери Радника направили су велико изненађење у другом колу Премијер лиге БиХ, пошто су на сарајевској "Грбавици" савладали Жељезничар са 2:1.

Домаћин је до вођства дошао у 57. минуту, када је Јован Благојевић убацио лопту, а Дамир Садиковић главом матирао голмана Радника Асмира Авдукића. Сензационални преокрет услиједио је у самом финишу сусрета. Осам минута прије краја Младен Жижовић је центрирао, а Марко Обрадовић смјестио лопту у мрежу иза леђа немоћног чувара мреже Жељезничара Маријана Антоловића. У 85. минуту Сарајлије су могле доћи до вођства, али је волеј ударац Огњена Ђелмића Авдукић крајњим напором одбранио. У другом минуту судијске надокнаде, послије контранапада, Дејан Максимовић, који је ушао у игру у 88. минуту, успио је донијети побједу вриједну три бода.

Тиме су Бијељинци наставили са сјајном традицијом коју имају на "Грбавици", гдје су у шест премијерлигашких сусрета забиљежили једну побједу, четири ремија и само један пораз. Једини неуспјех Радника је доживио прије скоро осам и по година, тачније 18. априла 2007, када је било 1:0 за домаћина.

- Мислио сам да ће тренер Жељезничара Миломир Одовић на више позиција ставити свјежије играче и прву поставу сачувати за реванш утакмицу трећег кола квалификација за Лигу Европе против белгијског Стандарда, али сам био изненађен да је толико првотимаца почело утакмицу. Већ тада ми је било јасно да та екипа "Жеље", која је одиграла три утакмице у осам дана, једноставно неће моћи да издржи 90 минута ако запнемо. На полувремену сам рекао играчима да ће сљедећих 15 минута одлучити побједника. Међутим, показало се да сам погријешио, а још једном се потврдило да имамо једну од најспремнијих екипа у лиги и није чудно што смо дошли до преокрета у самом финишу - истакао је тренер Радника Славко Петровић.

Он је напоменуо да план Бијељинаца и послије одличног старта и шест бодова у прва два кола остаје исти, а то је да се обезбиједи опстанак.

- Шест екипа испада, зато је ово једна од најлуђих сезона. Шест бодова је супер на старту шампионата, али нас то не смије заваравати и морамо остати до краја досљедни нашег циља. Сигурно да ће и нама доћи криза, али надам се да ћемо на крају сезоне изборити опстанак - додао је Петровић.

У недјељу навече одиграна је још једна утакмица другог кола, у којој је Широки Бријег на "Пецари" савладао Витез са 5:1 (Вагнер 2, 13, Менало 9, 69, Кожуљ 45 - Кантар 40), а са два гола нападач домаћина Вагнер Сантос Лаго стигао је до 102. гола у Премијер лиги. У посљедњем мечу овог кола синоћ су у Травнику играли истоимени домаћин и актуелни шампион Сарајево.

Крстајић

Предсједник Радника Младен Крстајић одао је признање играчима који су извојевали побједу на "Грбавици".

- Играчи су одиграли маестрално те показали да имају карактер и велику жељу за добрим резултатом. Није лако узети бодове на "Грбавици", поготово против Жељезничара, који игра квалификације за Лигу Европе. То је био додатни мотив за наше играче да покажу свој квалитет. Послије ове утакмице не смијемо се опустити и подлећи еуфорији, него треба да запнемо и да већ у наредном колу овјеримо три бода освојена на "Грбавици" - поручио је Крстајић.

Сви мечеви на "Грбавици"

15. април 2006.   0:0

18. април 2007.   1:0

23. септембар 2012.      1:1

25. август 2013.  2:2

8. април 2015.     1:1

2. август 2015.    1:2

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана