Бијељинци се спремају за сезону пуну изазова: Милићевић води Радник

Дејан Кондић
Бијељинци се спремају за сезону пуну изазова: Милићевић води Радник

БИЈЕЉИНА - У Раднику су преломили. Нови тренер актуелног шампиона БиХ биће дугогодишњи играч тог клуба Владимир Милићевић. Он је с Бијељинцима парафирао двогодишњи уговор.

Млади стручњак тако се враћа на кормило свог клуба јер је од 2018. до 2021. већ сједио на клупи “плаво-бијелих”, а подсјећамо да је прошле године био и помоћник бившем тренеру Владимиру Шаренцу. Милићевић је, такође, прошле сезоне с клупе ускочио на паркет и био један од најзаслужнијих за освајање шампионског пехара. Нови шеф струке Радника у разговору за “Глас Српске” није крио задовољство што ће баш он предводити свој клуб у Лиги шампиона.

- Велика ми је част и задовољство што ћу баш ја водити свој клуб у историјском походу ка Лиги шампиона. Био сам ту и када је било најтеже, када смо испали у Другу лигу, сада сам поново преузео кормило када се пише историја. Морам признати да све ово прија. Пред нама је доста посла, прије свега у склапању екипе која ће достојно презентовати Бијељину и Републику Српску, односно БиХ у европској одбојкашкој клупској елити. Желимо конкурентну екипу са што мање странаца, евентуално једним или двојицом - рекао је Милићевић.

Радник је и ангажовао и двојицу нових играча, Андрију Дивљана и Немању Јелића. Обојица играју на позицији примача сервиса и обојица су потписали уговоре на 1+1 годину. Дивљан је дуго година играо у брчанској Младости, а у Бијељину је дошао из Домаљевца, док је Јелић минуле сезоне играо у словеначком Фужинару, а носио је и дресове Спартака из Љига те Младог Радника и Ниша. Такође, клубу из Бијељине приступили су и двојица младих Љубињаца, средњи блокер Горан Дангубић и либеро Растко Косјерина, који су залог за будућност шампиона БиХ. Клуб су напустили примачи Вук Меденица те Кинез Адаји, као и средњи блокер Стефан Фет. У току су преговори о будућности коректора Миодрага Маринковића те либера Анте Оршолића. Неколико играча продужило је уговоре, између осталих и капитен Душан Перишић, који игра на позицији техничара. Предсједник Радника Дарко Манојловић истиче да је задовољан до сада урађеним.

- Владимир је неко ко одлично познаје екипу и у овом моменту нисмо могли наћи боље рјешење. Клуб ће у потпуности стати иза њега и дати му подршку. Мислим да је дошло вријеме да се он покаже и на највећој сцени. Такође биће и још појачања - истакао је Манојловић.

Лига шампиона у Градишци

Одбојкаши Радника мечеве квалификација за Лигу шампиона играће у Градишци, јер дворана у Бијељини не испуњава услове. Жријеб за елитно европско клупско такмичење је 19. јула.

- Пробаћемо проћи прво коло. Биће тешко, велики је изазов, али спремно ћемо дочекати дуеле у Лиги шампиона. Надам се да ћемо и у Градишци имати велику подршку - рекао је Милићевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана