Бијељинци данас против “црно-бијелих” (18) стартују у квалификацијама за Лигу шампиона

Дејан Кондић
Бијељинци данас против “црно-бијелих” (18) стартују у квалификацијама за Лигу шампиона

БЕОГРАД – Утакмицом против домаћина турнира Партизана у београдској дворани “Александар Николић” од 18 часова одбојкаши Радника стартују у квалификацијама за Лигу шампиона.

Пред изабраницима Владимира Миличевића је (не)могућа мисија, пласман у наредну рунду квалификација најелитнијег европског клупског такмичења, с обзиром на то да су за ривала поред српског, добили и грчког шампиона – Олимпијакос. Дуел против екипе из Пиреја на програму је већ сутра у истом термину. Да подсјетимо, двије првопласиране екипе настављају даље такмичење у Лиги шампиона, док се трећепласирани састав спушта степеницу ниже у Куп ЦЕВ. Дакле какав год исход буде у Београду, Бијељинци остају у Европи. Какву-такву шансу за изненађење у табору шампиона БиХ виде у првом дуелу против “црно-бијелих”, истакли су то и у разговору за “Глас Српске” тренер и играчи Радника.

- У мечеве против Партизана и Олимпијакоса улазимо потпуно растерећени, свјесни да смо по квалитету лиге из које долазимо апсолутни аутсајдери. Међутим, то не значи да нећемо дати све од себе да се покажемо у најбољем могућем свјетлу. Мотивације неће недостајати и ово су утакмице које је најлакше водити. Ми нашу шансу тражимо у недовољној неуиграности екипе Партизана у односу на претходну сезону, али благи оптимизам базирамо и на сопственом квалитету. Тарафлекс ће показати гдје смо тренутно у односу на најбоље екипе региона, а надам се да ћемо оставити срце на терену и уживати у утакмицама против шампиона Србије и Грчке – рекао је Миличевић.

Са тренером је сагласан и репрезентативни средњи блокер Милош Поповић.

- Веома јаки противници ће бити са друге стране мреже. Ријеч је о екипама које су састављене од свјетски познатих имена, нарочито тим Олимпијакоса, који је апсолутни фаворит у групи. Нас то наравно нимало не плаши, напротив, још више смо мотивисани и сигуран сам да ћемо дати свој максимум да покушамо обезбиједити пролазак у други круг квалификација. Своју шансу за евентуални пролазак у други круг видимо у првој утакмици против првака Србије, екипе Партизана и вјерујем да ће управо та утакмица одлучити ко иде даље у други круг. Вјерујем у моје саиграче и надам се позитивном исходу за нас – истакао је Поповић.

За београдске мечеве спреман је и украјински техничар Максим Доњец. Једно од највећих појачања Бијељинаца истиче да је и добра атмосфера адут најбољег тима БиХ.

- Играћемо против веома јаких противника. Ове екипе имају одбојкашке звијезде, али ми се наравно не предајемо и борићемо се до посљедњих лопти на терену. Атмосфера у нашем тиму је заиста одлична – закључио је Доњец.

Јанић: Морамо бити озбиљни

У редовима Партизана озбиљно су схватили изазов у квалификацијама за Лигу шампиона.  Истакао је то и тренер Београђана Бојан Јанић.

- Знате да две екипе пролазе даље, тако да нам је практично та прва утакмица квалификациона и морамо да је схватимо максимално озбиљно. Нажалост, немамо баш много информација о екипи Радника, јер немамо ни видео-материјал и слично...Пробали смо што смо више могли да скупимо информација. Сигурно их нећемо потценити, трудићемо се да нам енергија буде на максимуму - рекао је Јанић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана