Бијелић: Растерећено против Хаџића

Г.С.
Бијелић: Растерећено против Хаџића

БАЊАЛУКА - Женски рукометни клуб Борац жели да одличну сезону у којој су изборили пласман у европска такмичења кроз првенство БиХ, крунише и добрим наступом на финалном турниру Купа БиХ.

Бањалучанке ће у полуфиналу играти против домаћина турнира екипе Хаџића. Ова два тима се одлично познају, а у првенству су одиграли два меча. У њима су славиле домаће екипе. Борац је био бољи у Бањалуци резултатом 32:25, док су се Хаџићи реванширали на свом паркету - 23:21.

Тренер Никола Бијелић истиче да његова екипа иде растерећено на финални турнир са жељом да оствари што бољи резултат.

- Борац је изборио пласман у Европу, остварили смо бољи резултат него прошле сезоне, тако да мирно идемо на завршни турнир Купа. Покушаћемо у Хаџићима да направимо што бољи резултат и прво смо концентрисани на меч против домаћина. Одлично се познајемо, играли смо ове сезоне, тако да ћемо урадити све да остваримо пласман у финале гдје, ће највјероватније играти екипа Груда. Дјевојке су мотивисане да ову одличну сезону крунишу још једним добрим резултатом и мислим да је та наша растерећеност велики адут у Купу БиХ - поручио је Бијелић.

Он, такође, има још два разлога за оптимизам пред финални турнир. Борац је у финишу првенства одиграо веома добро и везао четири побједе.

- Сигурно је да су нам те побједе донијеле додатно самопоуздање и да се налазимо у одличној форми пред финални турнир. Такође, може да нас радује и чињеница да ћемо бити комплетни. Лана Лончар се опоравила и вратила у тим, тако да ће нам она пуно значити у овим посљедњим мечевима у сезони. Желимо да одиграмо што боље и да савладамо домаћина те изборимо финале у којем је све могуће - додао је Бијелић.

Домаћин финалног турнира је ЖРК Хаџићи. Мечеви полуфинала Купа се играју у суботу: Извиђач - Груде (17 часова), Хаџићи - Борац (20 часова). Побједници полуфиналних мечева играће у финалу у недјељу од 17 часова уз директан пренос на БХТ-у. Овим мечевима завршиће се ова сезона код рукометашица, док ће у мушкој конкуренцији наредног викенда бити одигран још финални турнир Купа којем ће домаћин бити Вогошћа.

Прослава у Требињу

Овог викенда завршава се и такмичење у Премијер лиги БиХ за рукометаше. У посљедњем, 30. колу се састају: субота, 18 часова: Криваја - Херцеговина, Вогошћа - Горажде, Извиђач - Градачац 1954, Искра - Слога, Леотар - Маглај, Босна - Борац, Грачаница - Коњух , Слобода - Какањ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана