БиХ поразом од Финске остала без шанси за пласман на Свјетско првенство 2022.

Срна, Анадолија
БиХ поразом од Финске остала без шанси за пласман на Свјетско првенство 2022.

ЗЕНИЦА - Фудбалска репрезентација БиХ поражена је у Зеници од Финске са 1:3 у квалификацијама за Свјетско првенство у Катару, чиме је изгубила све шансе за друго мјесто у групи Д и пласман у бараж.

БиХ се коло прије краја квалификација налази на претпосљедњој позицији са седам бодова, док је Финска на 11.

Финци су повели голом Маркуса Форса у 29. минуту, а прије тога је Тимуу Пукију пенал одбранио Ибрахим Шехић.

Од 27. минута Финци су играли са играчем мање, јер је директан црвени картон зарадио Јуки Раитала послије старта над Сеадом Колашинцем.

У наставку мрежу БиХ погађа Робин Лод у 51. минуту.

Пет измјена направио је селектор фудбалске репрезентације БиХ Ивајло Петев до 67. минуте. Амер Гојак је извео слободан ударац с десне стране, а сјајни Лука Менало, само два минута након уласка у игру, погодио је за 1:2.

Славље навијача на препуном Билином пољу није трајало дуго – Данијел О'Шонеси постигао је трећи погодак за Финце у 73. минути. Сумњало се да је била недозвољена позиција, но након ВАР асистенције судија Михаел Оливер је ипак показао на центар.

На табели групе "Д" Француска је прва с 12 бодова, Финци сада имају 11, Украјина је трећа с девет, док БиХ има седам. Казахстан је посљедњи с три бода.

- Извињавам се људима који су данас били на стадиону. Подржали су нас 90 минута, а ми смо одиграли јако лошу утакмицу - рекао је Петев.

Додао је да су направили превише грешака.

- Не можеш да примаш два гола с играчем више. Разочаран сам. Лоше смо играли. Нисам ово очекивао, али не можемо вратити вријеме - истакао је Петев.

Додао је да су примили први гол када је осам, девет играча било иза лопте.

- Не можемо дозволити то себи и пуно нас је пољуљало. Изгорели смо изгледа и од превелике жеље. Нећемо тражити алиби. Криви смо сви, први ја - истакао је Петев.

У уторак ће БиХ угостити Украјину у Зеници у утакмици посљедњег кола групе "Д" квалификација за наредни Мундијал која за изабранике бугарског тренера неће имати резултатски значај.

-Не могу сада одговорити у којем ћемо саставу играти против Украјине. Сеад Колашинац је отпао за уторак. Припремићемо боље утакмицу него данас. Морамо - нагласио је Петев.

Веома смо срећни због побједе у тешкој утакмици у којој смо рано остали с играчем мање што је у нормалним околностима јако захтјевно - истакао је Марку Канерва, селектор фудбалске репрезентације Финске.

Финци су у групи "Д" квалификација остали у трци за пласман на Свјетско првенство "Катар 2022" те ће за три дана против Француске кући одлучивати о својој судбини.

-Невјероватно, два гола смо постигли с играчем мање. Веома сам задовољан након занимљивог меча  - казао је, између осталог, Канерва, додавши дипломатски да је “БиХ добар тим”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана