Бициклистички савез РС: Кривичне пријаве за лажно представљање и кршење закона комшија из ФБиХ

Д.Р.
Foto: ГС

САРАЈЕВО - Послије 14 година клубови из ФБиХ договорили су оснивање савеза и то само након три дана од одлуке Бициклистичког савеза Републике Српске да са њима неће сарађивати док се не региструју у складу са прописаним нормама.

Експресна реакција показује да је све могуће уколико постоји воља и жеља оних којима су пуна уста развоја бициклизма, а који су годинама због интереса и превласти у БС БиХ то избјегавали. 

Из БС РС су поздравили иницијативу коју је покренула неформална група клубова из ФБиХ, али истовремено поручили да они и даље крше закон као што су до радили до сада.

"Непоштовање закона БиХ се наставило. Они још нису формално-правно основани, а посебна је прича ко је основао тај савез. То су исти људи који се годинама представљају као носиоци функција у кровном БС БиХ, а да при том нису регистровали ентитетски савез. О таквом лажном представљању обавијестићемо надлежне и поднијети кривичне пријава у Српској и БиХ. Жао нам је што није било мјеста за људе који су се доказали у бициклизму, али можда и то говори колико је све ово озбиљно… "рекао је директор Бициклистичког савеза Републике Српске Владимир Куваља.

Да подсјетимо, прије десетак дана БС РС је саопштио да је до даљег преузео вођење БС БиХ који није легитиман све док не постоји БС ФБиХ. 

"Бициклистички радници" из ФБиХ су брже-боље одлучили да коначно оснују тај савез и славодобитно обавијестили да су успјели у ономе у чему нису од 2009. године. Похвалили су се да су одржали Скупштину у просторијама Олимпијског комитета БиХ, те да је истој присуствовао предсједник БС БиХ Тони Зорић, који то није од тренутка када је БС РС преузео управљање савезом.

"Челници ОК БиХ су им дали сву инфраструктуру и стручну помоћ. Питам се да ли би учинили исто када би то нама требало. Али на срећу, нама и не треба њихова помоћ јер смо већ годинама један једини бициклистички савез који је основан у складу са законима у БиХ" подвукао је Куваља.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана