Бициклистички савез Републике Српске неће дозволити прегласавање

Дејан Кондић

БАЊАЛУКА - Бициклистички савез Републике Српске неће дозволити никоме да се игра са Српском, да ниподаштава њене такмичаре и да мимо закона БиХ реализује намјере политичког Сарајева које годинама чини исто на највишем нивоу. Поручили су ово директор БС РС Владимир Куваља и секретар БС РС и БС БиХ Горан Гуска.

Челници БС РС у јануару су одлучили да привремено преузму управљање кровним савезом јер су се њихове колеге из ФБиХ годинама нису удостојили да оснују БС ФБиХ, што практично значи да су годинама кршили законе земље у коју се куну.

- У јануару смо одлучили да прекинемо њихову самовољу, нелегално дјеловање и кршење закона БиХ. Они то нису урадили је им је одговарало да из гаража долазе у кровни савез и имају право гласа. Користећи законе ове државе прије три мјесеца одлучили смо да то прекинемо и преузмемо управљање савезом БиХ. Ми и дан данас желимо само да све буде легално, да оснују БС ФБиХ и да сједнемо за сто равноправно, без прегласавања и свега што већ дуго трпимо - рекао је Куваља.

Гуска је појаснио да одлука о преузимању ингеренција БС БиХ од руководства БС РС није дошла преко ноћи и да је била изнуђена.

- Ми смо приликом привременог преузимања рада савеза које је у складу са чланом 23. Закона о споту БиХ који каже да су оснивачи кровног савеза савези РС и ФБиХ, обавијестили све институције Српске и БиХ, али и Међународну бициклистичку унију (УЦИ) – истакао је Гуска.

Куваља је истакао да онај ко забрани бициклистима из Српске да добију лиценце, показује не да непоштује Српску, већ јој жели све најгоре.

- Морају да признају Републику Српску и поштују њена загарантована права – закључио је Куваља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана