Бициклистичка трка „Београд - Бањалука”: Стиже рекордан број медија из иностранства, позив Еуроспорта увијек отворен

Душан Репија
Бициклистичка трка „Београд - Бањалука”: Стиже рекордан број медија из иностранства, позив Еуроспорта увијек отворен

БАЊАЛУКА - Крај године је обично вријеме када се своде рачуни и увелико планирају активности у новој, а за дирекцију међународне бициклистичке трке „Београд - Бањалука” практично да нема предаха ни током празника.

Док се договарају и посљедња стартно-циљна мјеста, екипе увелико шаљу пријаве и већ 17 их је закључило уговоре.

Ипак, организаторе посебно радује повећано интересовање страних медија за праћење трке. Тако је већ сада, 100 и кусур дана пред старт каравана који је заказан за 14. април, јасно да ће са трке извјештавати седам иностраних медијских кућа и то двије из Шпаније, те по једна из Словеније, Хрватске, Италије, Пољске и Аустрије.

Одличне оцјене UCI комесара када је у питању организација, прочуле су се широм свијета, па дирекција трке сада је дошла у ситуацију да се неким тимовима мора захвалити због лимита који износи 175 бициклиста на старту. То је за собом повукло и медијске куће из земаља у којима је бициклизам један од најпопуларнијих спортова.

- Посљедњих година полако смо помјерали границе када су инострани медији у питању. Корона је то мало успорила, али ево, према захтјевима за акредитације које су до сада пристигли, увјерен сам да ћемо имати рекордан број медијских кућа из иностранства. Наравно, од великог значаја су нам и наши домаћи партнери, међу којима су генерални покровитељи Радио телевизија Србије, Радио телевизија Републике Српске и „Глас Српске“. Осим њих велико хвала свима који нас подржавају, а списак је подугачак: Алтернативна телевизија, ТВ К3, ТВ БН, Елта ТВ, „Независне новине“, „Еуро Блиц“, „Вечерње новости“, „Спортски журнал“, као и порталима mondo.ba, sportdc.net, srpskainfo.com и многим другим који су нам несебично помогли у промоцији бициклизма, те Републике Српске и Србије - рекао је директор трке Владимир Куваља.

Камера је, каже, била права ријеткост на неколико уводних издања, а сада на старту или циљу етапа буде и по десетак. Додао је да је и даље отворен позив менаџмента Еуроспорта када су у потању директни преноси или дневни прегледи, али да је за то потребно доста новца.

- Еуроспорт је дом бициклизма и у неколико разговора које смо водили са менаџментом ове компаније речено нам је да су они итекако загријани за преносе. О посљедњих неколико издања трке своје гледаоце обавјештавали су свакодневно о резултатима етапа, а на нама је да ли смо спремни за нешто више. Нисмо мегаломани, свјесни смо да у Српској има много ургентнијих ствари за финансирање, али би било сјајно када бисмо све наше прелијепе крајеве могли да гледамо на овом планетарно популарном каналу. Нема сумње да би то била најбоља могућа промоција наше републике – закључио је Куваља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана