Бициклисти Српске јединствени, Тихомир Куваља предсједник

Дејан Кондић
Бициклисти Српске јединствени, Тихомир Куваља предсједник

БАЊАЛУКА- Предсједник Бициклистичког савеза Републике Српске у наредних пет година биће Тихомир Куваља, одлучено је на Изборној скупштини која је одржана у Бањалуци.

Искусни бициклистички радник добио је повјерење свих 13 делегата који су све одлуке донијели једногласно и на тај начин послали поруку да међу њима влада јединство као никада раније.

- Драго ми је што смо се окупили у оволиком броју и имали заиста конструктиван састанак. Предочили смо циљеве и идеје, сложили се да заједно идемо напријед и да мјеста има за све оне који желе добро овом спорту. Сви могу да нам се придруже и допринесу на било који начин - рекао је Куваља.

Осим њега у Управни одбор изабрани су још Жељко Лукић, Давор Дамјановић, Борис Благојевић и Горан Продић, док је генерални секретар БС РС Горан Гуска.

Управо је Гуска заједно са Владимиром Куваљом, Андрејом Обрадовићем и Дејаном Ерешићем изабран у преговарачки тим са циљем да заштити ставове БС РС приликом састанака са представницима из ФБиХ, који још нису формално основали БС ФБиХ.

Као што је познато, БС РС је прије мјесец и по преузео управљање БС БиХ који је годинама радио мимо закона јер није настао удружен од два кровна савеза, пошто БС ФБиХ никада није основан.

- Одлука коју смо донијели испоставила се тачном и исправном, али је колеге из ФБиХ очигледно нису схватиле озбиљно. На нама је да штитимо проије свега закон, али и наше интересе који су грубо кршени минулих година. Томе смо сада стали у крај, имамо жељу и вољу да сједнемо за сто са колегема из другог ентитета како бисмо формирали БС БиХ у складу са свим прописима, али они очигледно не мисле да је то неопходно. Оно што нам је најбитније јесте да БС РС дјелује сложно и да смо у његова тијела изабрали људе са знањем и звањем, те сам убијеђен да ћемо направити позитивне помаке – нагласио је директор БС РС Владимир Куваља.

На чело Скупштине изабран је Андреј Обрадовић, а формиране су и комисије, као и Надзорни одбор. Разговарано је и о календару за 2023. годину, а сви клубови до 1. марта имају рок да пријаве догађаје које желе да организују.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана