Би-Би-Си укинуо суспензију Линекеру, наставља да води емисију

ГС
Би-Би-Си укинуо суспензију Линекеру, наставља да води емисију

Легенда спортског програма британског јавног сервиса Гери Линекер вратиће се пред мале екране, одлучио је Би-Би-Си.

Он је претходно био суспендован јер је у твиту критиковао имигрантску политику Британије.

Британски јавни сервис саопштио је да ће се Гери Линекер вратити својим обавезама, док ће Би-Би-Си размотрити начин на који његови презентери користе друштвене мреже.

Генерални директор Би-Би-Сија Тим Дејви рекао је да је Линекер пристао да поштује упутства јавног сервиса када је реч о објавама на друштвеним мрежама, док не буде завршена ревизија правила Би-Би-Сија.

Он је навео и да је одлука о суспензији у тренутку када је донета била одговарајућа, као и да није подлегао под притиском политичких партија.

Огласио се и Линекер и то на Твитеру, захваливши Тиму Дејвијуна разумјевању.

„Он има готово немогућ посао да све учини срећнима, а да притом остане непристрасан, Драго ми је што чемо заједно наставити ову борбу“, навео је Линекер.

Да подсјетимо Линекер је критиковано нову имиграциону политику владе на Твитеру, након чега је успиједила његова суспензија.

„Нема великог прилива. Примамо много мање избјеглица неко друге веће европске земље. Реч је о неизрециво суровој политици према најрањивијима уз коришћење језика, који се много не разликује од Њемачке из тридесетих. А онда кажу да ја претерујем?!“, твитовао је некадашњи фудбалер Лестера, који већ мјесецима пружа помоћ избеглицама из Украјине.

Култни програм „Меч дана“ од петка, 10. марта иђао је без коментара, јер су уз Линекера стале колеге и спортски аналитичари.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана