Без замјене за Стивенса, Накић оперисан

Милан Зубовић
Без замјене за Стивенса, Накић оперисан

ЛАКТАШИ - Сјајне партије Дешона Стивенса у дресу Игокее нису прошле незапажено па је он потписао сарадњу са Динамо Сасаријем.

Амерички центар је искористио клаузулу у уговору и прешао у други тим док је његов досадашњи клуб добио обештећење. На шест утакмица АБА лиге ове сезоне просјечно је биљежио 12,7 поена, 7,2 скокова и 2,5 асистенције.

- Тренер је показао да ради добре ствари и продао је играча од 32 године Сасарију који је дошао са понудом. У две године продали смо четири играча што је у ово време велика ствар и међу ретким смо клубовима којима је то пошло за руком. Уз то, прате нас добри резултати што је још једна похвала за тренера и стручни штаб. За сада неће бити замена јер имамо велико поверење у екипу  која је тако формирана и даћемо још већу прилику опорављеном Стефану Ђорђевићу. Уједно, имамо и Душана Танаксовића који је на позајмици у Борцу, али за сада овако. Верујемо у рад тренера који је извукао максимум из свих - рекао је спортски директор Игокее Вук Радивојевић.

Он је други играч на којег тренер Драган Бајић не може да рачуна, а први је Марио Накић који је због кидања лигамента кољена завршио сезону.  

- Накић је успешно оперисан, сада креће са опоравком и нећемо журити са тиме и он ће се спремати за следећу сезону - додао је Радивојевић.

Тренер Бајић је нагласио да га одлазак Стивенса није потресао већ то сматра личном побједом јер је тешко продати играча од 32 године и да клуб том приликом приходује новац док је кроз шалу рекао да нема проценат од продаје.

- Ослушкујући друге чујем да причају како је позитивна ситуација око клуба и резултата знајући за све проблеме који су нас пратили од старта припрема јер почетак такмичења нисмо дочекали у оном стању каквог сам замишљао већ их у ходу пребродили. Ипак, нисам задовољан јер је било ствари које смо могли много боље одрадити и могли направити бољи резултат у АБА и у Лиги шампиона. Можда сам мало тешка особа која пуно тражи и захтијева од себе и својих игтрача те знам да је тешко њима, али тако мора ако желимо да биљежимо добре резултате. Наравно, могло је и горе јер распоред није био лаган. Посебно ми је криво због пораза од Црвене звезде гдје смо имали континуитет игре током 40 минута и то смо морали добити као и Билбао у Лиги шампиона - нагласио је Бајић.

Освренуо се и на амбиције екипе у наставку сезоне.

- Клуб није у могућности да доводи играче јер не желимо да правимо авантуре и улазимо у проблеме. Можда нећемо бити трећи или четврти у АБА лиги, али даћемо све од себе да уђемо у плеј-оф што би био успјех. Када бисмо сада ставили три играча на трансфер листу и од њих би клуб зарадио - рекао је Бајић.

Радивојевић је појаснио да ће јуниорска екипа играти ново такмичење.

- Бићемо учесници Лиге шампиона за јуниоре која креће идућег априла. Није познат број учесника. Ако их буде осам биће организовано као Фајнал ејт, а ако их буде више онда ће бити квалификације. Довешћемо још два млада играча из Србије, али не можемо о њиховим именима сада - рекао је Радивојевић.

 

Стиже трофеј

Трофеј и медаље које су им припале освајањем титуле првака БиХ прошле сезоне још нису добили, али би могло да дође до позитивног помака.

- Сједница управног одбора кошаркашког савеза БиХ одржана је на мој захтјев и надам се да ће та церемонија бити одржана пред утакмицу са Цедевита Олимпијом 19. новембра, наравно ако то дозволи руководство АБА лиге - рекао је Бајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана