Без калкулација и чувања резултата у Орможу

Дејан Кондић
Без калкулација и чувања резултата у Орможу

 ОРМОЖ – Борац је у Словенију, на реванш против Јерусалем Орможа (субота 18 часова), допутовао са капиталом од шест голова предности из првог меча, али "црвено-плави" желе да са стилом уђу у треће коло ЕХФ Европског купа.

Изабраници Ирфана Смајлагића иако у проблемима са двораном, односно терминима за тренинг, јер се у "Борику" ради паркет, па је у осталим салама згуснут распоред, желе да покажу од каквог су материјала и докопају се наредне рунде у Европи.

Традиција и реноме клуба налажу тако нешто.

- Чињеница је да смо одиграли прво полувријеме овог двомеча и да имамо активан резултат, који даје психолошку предност.

Међутим нећемо играти на резултат, него на изведбу. Морамо кренути као да је једна утакмица, нема калкулација и чувања резултата.

Идемо одиграти боље него у Бањалуци.

Са прошлом утакмицом, ако гледамо резултат, можемо бити задовољни. Међутим, ако подијелимо меч на поједине дионице имамо још осцилација у игри, то нам је навећи проблем због тога што нисмо имали пред почетак првенства одређени број припремних утакмица – рекао је Смајлагић.

Десна страна требала би бити највећи адут Борца, примарно десни бек Недим Хаџић, који је у првом сусрету погодио мрежу ривала десет пута, а и на мети бројних словеначких екипа. - То интересовање ми је сада по страни искрено.

Апсолутно не размишљам о томе, ја дајем све од себе па шта буде биће. Имамо тих шест разлике, али не требамо се освртати на то, треба да играмо као да је 0:0 – поручио је Хаџић. Највећу помоћ имаће у деснокрилном нападачу Владану Ђурђевићу.

- Пред нама је реваш утакмица, имамо позитиван резултат из првог меча. Не смијемо себи дозволити тај луксуз да испустимо тих шест голова разлике.

Требамо бити максимално сконцентрисани и ући као да је у питању прва утакмица.

Сигурно да је ово дио плана, од прошле године и доласка тренера, да изађемо на европску сцену и упоредимо се са европским екипама.

На добром смо путу, то требамо још верификовати да прођемо у други круг те да презентујемо град, државу и клуб у најбољем свјетлу – истакао је Ђурђевић.

Црни флор Рукометаши Борца ће у суботњој утакмици носити црни флор око руке, у част недавно преминулог Мире Бјелића. - Он је творац овог Борца и то је минимално што можемо да урадимо за њега – нагласио је Дамир Хасановић, генерални секретар Бањалучана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана