Руски и бjелоруски тенисери могу да учествују на Аустралијан опену

Танјуг
Руски и бjелоруски тенисери могу да учествују на Аустралијан опену

МЕЛБУРН - Тенисери из Русије и Бjелорусије учествоваће на првом гренд слем турниру сезоне, Аустралијан опену, потврдила је данас Тениска федерација Аустралије (ТА).

У саопштењу се наводи да ТА остаје при свом ставу да дозволи руским и бjелоруским тенисерима да играју у Мелбурну.   ТА истиче да остаје при свом ранијем ставу упркос захтjевима да се тенисерима из Русије и Белорусије забрани наступ у Мелбурну.

"Тенисери из Русије и Бјелорусије могу да учествују на појединачним међународним турнирима, укључујући и Аустралијан опен. То одговара принципима, које је поставио министар спорта у земљи", наводи ТА, преносе аустралијски медији.

Амбасадор Украјине у Аустралији Васил Мирошниченко позвао је ТА да се угледа на челнике Вимблдона, који су забранили руским и бjелорусим тенисерима учешће на Отвореном првенсту Енглеске.

Међународни олимпијски комитет (МОК) препоручио је у фебруару прошле године спортским федерацијама да не дозволе учешће представницима Русије и Бjелорусије на међународним такмичењима због рата у Украјини.

Аустралијан опен биће одигран од 16. до 29. јануара у Мелбурну.

Фернандез је недавно са селекцијом Аргентине освојио титулу на Свјетском првенству у Катару. Фудбалер Бенфике је проглашен за најбољег младог играча на Мундијалу у Катару.

Поједини португалски медији су синоћ објавили да су преговори између Бенфике и Челсија пропали, пошто два клуба не могу да се договоре око обештећења за аргентинског фудбалера.  

Бенфика не жели да прода Фернандеза испод 120 милиона евра, а Челси је наводно понудио 85 милиона евра.

 "Рекорд" наводи да је Бенфика одбила и последњу понуду лондонског клуба од 90 милиона евра и тројицу играча, Зијеша, Фофану и Сантоса за Фернандеза. Челси је 2020. платио Ајаксу 40 милиона евра за Зијеша. Фофана је у екипу са "Стамфорд бриџа" стигао из Молдеа, а Сантос из Васка да Гаме. 

"Атмосфера на састанку била је доста напета. Представници Бенфике су очекивали да ће Челси да појача своју понуду, али то се није догодило. Бенфика има јасан став - 120 милиона евра, колико износи одштетна клаузула за Фернандеза и ни цент мање. Челси је понудио мањи износ и тројицу играча, Бенфика није пристала на то и договор је пропао", пише "Рекорд". 

Фернандез ће 17. јануара да напуни 22 године. Он је у Бенфику стигао у летњем прелазном року из Ривер Плате за 14 милиона евра и 25 одсто од будућег трансфера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана