Белгијски голман Мигел Ван Дам преминуо у 28. години, али испунио је највећу животну жељу

ГС
Foto: worldtimetodays.com

Белгијски голман Мигел Ван Дам преминуо је у 28. години од посљедица леукемије с којом се борио пет година.

Ван Дам је каријеру почео као нападач у Лембекеу, али преласком у Малдегем се "преквалификовао" за голмана. Тамо је са 17 година дебитовао у првој екипи, након чега је двије године касније прешао у Керкл Бриж.

Годину дана послије постао је први голман тима и када се чинило да је његова каријера у узлазној путањи, доживио је прави шок. Током тестирања за нову сезону Ван Даму је дијагностификована леукемија, након чега је морао напустити фудбал и био је подвргнут хемотерапији.

Ван Дам се након тога опоравио и чак је проглашен излијеченим.

Ипак, више није био у првом плану и на голу је стајао још само пет пута након чега се злоћудна болест вратила.

У септембру 2019. године је изгубио и посљедњу наду у оздрављење након што му је саопштено да лијечење више није могуће, а дијагноза је стигла два дана након што је сазнао да ће по први пут постати отац.

У својим посљедњим мјесецима снажно се борио како би дочекао рођење бебе и испунио своју највећу животну жељу, а у мају прошле године на свијет је дошла његова кћеркица Камил. Али, срећа је трајала мање од годину дана и у 28. години изгубио је најважнију животну битку.

"Врло полако си нас напустио. Ипак, учинио си то на свој начин... врло снажно", написала је његова супруга Кјана у дирљивој опроштајној поруци, преноси Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана