Бекрић: За ово се живи

Б92
Бекрић: За ово се живи

Москва - Емир Бекрић рекао је након великог подвига у четвртак за Б92 да му је освајање бронзе на Свјетском првенству највећа радост у животу.

Бекрић је у финалу истрчао најбољи резултат у животу у времену од 48.05 и тако уједно направио и национални рекорд.

До сада је 22-годишњи Београђанин редовно обарао рекорде на сваком такмичењу, а за Москву је најавио да ће га спустити испод 48.50, што је остварио већ у полуфиналу.

- У шоку сам. Осећај је феноменалан. Ово је нешто за шта се живи цео живот. Највећа радост у мом животу, радост у мом тиму и радост у мојој земљи. Ја сам на неки начин повод за ту радост и заиста ми је драго и почаствован сам тиме. Највећа сатисфакција у свему овоме је што ће деца почети да се баве овим спортом и то сматрам својим највећим животним успехом до сада - рекао је српски херој за Б92.

Бекрић је од друге препоне држао пето мјесто, које је чувао све до уласка у циљну равнину.

Онда је добио невјероватно убрзање престигавши у финишу неколико конкурената.

- Бог ми је дао осму стазу и на неки начин је то добро због тога што сам трчао своју трку, гледао сам своје препоне, пратио свој ритам и рекао себи: “Емире, ако те и прођу до последњих 100 метара немој их пуштати јер у последњих 100 метара ти имаш стварно нешто што они немају а то је борбеност и жеља за успехом и да се покажем у најбољем светлу”. Не само ја, већ и да презентујем своју земљу. И заиста сам појачао рукама, бацио се у последњу препону, бацио се у циљ без проблема. Нисам осетио умор, једноставно као да сам незаустављив и заиста сам пресрећан – рекао је он.

Иако је направио невјероватан успјех освојивши бронзу у Москви, Бекрић већ размишља о будућности и најављује да иде на злато на Европском првенству сљедеће године.

- 2014. године је Европско првенство у Цириху, то је нешто о чему размишљам већ дуги период. Желим да узмем златну медаљу и да останем на неки начин легенда, да будем упамћен као један од врхунских 400 препонаша – казао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана