Бекер испричао да је један затвореник у британском затвору покушао да га убије

Tanjug
Foto: BK

ЛОНДОН - Борис Бекер је у интервјуу за њемачку ТВ Сат 1 рекао да је један затвореник покушао да га убије док је био у британском затвору.

  Бекер је испричао да га је у затвору Хантеркомб напао затвореник  под именом Џон, који је у затвору више од 16 година због убиства дбоје људи, преноси Си-Ен-Ен.
  

 Њемачки тенисер тврди да је Џон био изиритиран његовим пријатељством са затвореницима тамне пути и једном приликом му је запретио да ц́е га сексуално напасти, па му је објаснио на који начин би га физички злостављао.
    
"Толико сам се тресао да сам морао гласно вичем и одмах су други затвореници дошли и запретили му", рекао је Бекер, присец́ајуц́и се сукоба.
    
Испричао је да је група од око 10 затвореника, углавном тамне пути, дошла да га заштити када је он вриштао и звао у помоц́, а након чега су запријетили да ће бити претучен ако одмах не оде.     
  
 "Био је опасан, а није могао да разуме зашто сам био толико повезан стим затвореницима“, рекао је Бекер.
    
Он је описао како га је Џон касније „молио за опроштај“ и прилику за помирење.
    
"Загрлио сам га и рекао му да га поштујем", навео је бивши тенисер.
    
Агенција подсећа да је Бекер у априлу проглашен кривим по четири тачке оптужнице у вези са његовим случајем банкрота из 2017. према Закону о несолвентности, након чега је у априлу осудјен на две и по године.
    
Он је у лондонском затвору Вандсворт провео прве недеље након осуде, гдје је, како је рекао, један затвореник покушао да га уцени и да је желио његов новац.
  
 Бекер је навео да су га и тада други затвореници заштитили од физичких повреда.
  
 Он је такође открио да неколико истакнутих пријатеља жели да га посјети у затвору, укључујуц́и менаџера Ливерпула Јиргена Клопа, али су му затворске власти рекле да менаџеру Ливерпула не могу да "одобре посјету, јер је превише познат и плаше се за његову безбједност".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана