Бекер: Плакао сам у затвору када сам видио да Ђоковић осваја турнире

Агенције
Бекер: Плакао сам у затвору када сам видио да Ђоковић осваја турнире

БЕРЛИН- Бивши њемачки тениски шампион Борис Бекер захвалио је данас свјетском тенисеру број један Новаку Ђоковићу на подршци коју му је пружао док је био у затвору у Британији и истакао да је Србин вјероватно највећи играч свих времена.

Бекер је на Берлинском филмском фестивалу представио документарни филм о својим спортским успјесима и турбуленцијама изван терена.

-Новак Ђоковић је постао члан моје породице. Имали смо годинама професионалан однос, а разишли смо се 2016 - рекао је Бекер на конференцији за новинаре.

Он је додао да су њих двојица остали у блиском контакту, нарочито док је Бекер био у затвору, када је Ђоковић пружао подршку њему и његовој породици, пренио је АФП.

-Плакао сам када сам видио да Новак осваја турнире. Веома сам поносан на чињеницу да је вјероватно један од највећих играча свих времена дио приче о мени - рекао је Бекер.

Бекер је био Ђоковићев тренер од 2014. до 2016. године, а српски ас је у том периоду освојио шест од своја 22 грен слем турнира.

Ђоковић је изјавио да му је "срце сломљено" када је његов бивши тренер осуђен на затворску казну.

У документарцу "Бум! Бум! Свијет против Бориса Бекера", чији је режисер оскаровац Алекс Гибни, Ђоковић прича да је од Бекера учио о "менталној снази" под притиском.

Бекер, шестоструки освајач грен слем турнира и најмлађи побједник у Вимблдону са 17 година, захвалио је и тениским легендама Џону Мекинроу и Бјорну Боргу на учешћу у филму заједно са Ђоковићем.

Бекер је пуштен из затвора средином децембра прошле године пошто је одслужио осам мјесеци казне због прикривања имовине и позајмица вриједних скоро три милиона евра у намјери да избегне отплату дугова.

Он је у Великој Британији био осуђен на двије и по године затвора пошто је проглашен кривим по четири тачке оптужнице према Закону о несолвентности.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана