Барселона предводи елиту

Дејан Кондић
Барселона предводи елиту

БАЊАЛУКА – Све је спремно за 54. издање међународног рукометног ТВ турнира шампиона у Добоју. Као што је „Глас Српске“ још прије скоро пет мјесеци објавио, елиту у граду на Босни предводиће славна Барселона

Каталонци, Монпеље, Ал Ахли, Пивоварна лашко Цеље, Загреб, Војводина, те Пелистер и домаћин Слога од 14-18. августа дијелиће мегдане на најпознатијем свјетском припремном рукометном турниру.

Некадашњи чувар мреже Каталонаца, а данас предсједник Организационог одбора добојског турнира Данијел Шарић није крио задовољство урађеним.

- У јануару смо завршили списак екипа које ће учествовати. Нажалост четири, пет екипа из Лиге шампиона сам морао касније да одбијем. Лично сам посљедњи пут као играч на турниру у Добоју био са Барселоном, логично и нормално ми је било да сад их доведем овдје и у дебију у новој улози. Имамо другу концепцију турнира. Крећемо у понедјељак 14. августа са отварањем турнира од 20.30 часова.

Дакле први пут имамо ноћно отварање, на које ће доћи и предсједник Републике Српске Милорад Додик, који ће отворити турнир. Прије тога ће бити традиционална Парада спорта, а већ од 21.15 је прва утакмица између Слоге и Монпељеа.

У уторак ће се играти три утакмице, сриједу и четвртак по четири, док су у петак на програму мечеви за пласман, прије подне за седмо и пето, а по подне за треће мјесто и финале.

Окупићемо тих дана велики број спортских радника, а једно име ће бити посебно изненађење. Биће и доста дјеце која ће учествовати у самој организацији. Један од циљева нам је да те клинце што више укључујемо у спорт – рекао је Шарић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана