Барса хвата посљедњи воз

Г.С.
Барса хвата посљедњи воз

БАРСЕЛОНА - Пред фудбалерима петоструког шампиона Европе, Барселоне вечерас од 21 час на стадиону “Камп ноу” је меч истине. Утакмица против Интера послије које ће се знати да ли ће Каталонци већ послије групне фазе такмичења завршити свој пут у овосезонској Лиги шампиона или не.

Изабраници Чавија Хернандеза пред сусрет четвртог кола групе Ц имају само три бода на конту и у случају пораза од тима из Милана већ сада би било јасно да такмичење могу само наставити у Лиги Европе.

- Прије шест дана смо у Милану поражени са 0:1, али требало је да остваримо бољи резултат. Сада смо у веома тешкој ситуацији. Остала су нам још три утакмице, али је за свака финале и тако ћемо их третирати - нагласио је Чави.

Оно што може да га храбри пред овај дуел је традиција, јер је Барселона побиједила у свих пет утакмица у европским клупским такмичењима, али то не мора ништа да значи. И док ће се на “Ноу кампу” водити жестока битка Бајерн би већ послије овог кола могао да обезбиједи пласман у осмину финала Лиге шампиона. Баварци су у претходна три дуела забиљежили максималан учинак, а тако би могло да буде и послије вечерашњег гостовању у Плзењу, код првака Чешке, Викторије. Дуел ова два ривала у прошлом колу клуб из Минхена је добио са 5:0 и све сем нове побједе Нијемаца било би велико изненађење. Свјестан је тога и тренер Викторије Михал Билек.

- Не смијемо им дати нимало простора. Морамо покушати повратити лопте које смо изгубили у нападу и брзо се вратити у блок. Само тако можемо да им бар донекле парирамо - рекао је Билек.

Нико није могао ни да претпостави да ће послије три кола у групи Б фудбалери шампиона Белгије, Клуб Брижа имати максималан учинак и имати чак шест бодова предности у односу на три преостала ривала. Редом су падали Бајер Леверкузен, Порто и на крају Атлетико Мадрид, са којим ће се вечерас од 18.45 састати на Метрополитано стадиону. Први меч ова два ривала завршен је неочекивано побједом Белгијанаца од 2:0.

- Много смо пропустили у прва три кола, поготово поразом у Брижу. Међутим, нема предаје, јер су пред нама још три меча у којима можемо да исправимо ствари - нагласио је тренер “јорганџија” Дијего Симеоне.

Парови

Група А: Наполи - Ајакс (18,45), Глазгов Ренџерс - Ливерпул (21), група Б: Атлетико Мадрид - Клуб Бриж (18,45), Бајер Леверкузен - Порто (21), група Ц: Барселона - Интер (21), Викторија Плзењ - Бајерн (21), група Д: Спортинг - Олимпик Марсељ (21), Тотенхем - Ајнтрахт Франкфурт (21).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана