Баркли о Јокићу: Не може бити МВП неко ко не игра добро

ГС
Foto: AП

ДЕНВЕР- Чарлс Баркли, легенда НБА, велики је поклоник игре Николе Јокића.

Центар Денвера је лидер Нагетса и ове сезоне, а наредног јутра од 04.00 очекује их гостовање Голден Стејту.

Баркли је разговарао путем видео линка са новинарима и том приликом је рекао да му није јасно много тога везано за публику у Денверу.

"Човјече, ви у Денверу сте тако склони кукању. Ваш тренер Мајкл Мелоун је раније у једном интервјуу рекао баш то", рекао је у разговору са новинарима из Денвера.

Он је очигледно велики поклоник Јокићевих вјештина.

"Момак је освојио МВП титулу. Кажете зашто Јокић не добија поштовање? Како, дођавола, освојите МВП признање и онда кажете како не добијате поштовање? Прије свега, он је сјајан играч, али не разумијем зашто сви ви кукате у Денверу. Момак је освојио МВП, јасно је да онда људи мисле да је пакао од играча. Не даје се титула МВП уколико неко не игра како треба", каже Баркли.

Уочи сусрета са Голден Стејтом, Јокић има просјек од 25,8 поена, 13,7 скокова и 7,9 асистенција.

Баркли сматра да Јокићеве шансе да и ове године буде МВП зависе од позиције Нагетса на Западу, преноси Б92.

"Проблем са Нагетсима што о њима не можемо да судимо прије повратка Џамала Мареја. Сада нису у кругу кандидата за шампионски прстен. Мемфис игра боље од њих. Не значи да не поштујем Јокића, али ако већ причамо о МВП, ако сте гласали и хоћете да будете фер, ако бисте морали да бирате између Јокића сада о Џа Моранта... Чекај секунд... Ово што Мемфис сада ради је значајније", поручио је Баркли.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана