Бањалука Волеј: Стабилизација, па јуриш на врх табеле

Дејан Кондић
Foto: Г.С.

БАЊАЛУКА – Универзитетски одбојкашки клуб Бањалука Волеј спрема нешто велико за нову сезону.

Екипа је остала комплетна, а ради се на стабилизацији клуба на свим пољима. 

Изабранице Данила Стокуће од 13. августа су у погону. Све играчице из прошле сезоне остале су на окупу, а тим је јачи за повратника, искусну Тамару Ђапу, те Емилију Албијанић и Ану Атељевић, која је прекомандована из омладинске екипе.

Предсједник клуба Драшко Маџар поручује да ће се БЛ Волеј борити за сам врх табеле. 

- Желимо да се боримо за сам врх. Убијеђен сам да ћемо остварити тај циљ, поготово уз подршку коју имамо. Овај клуб ради већ 15 година без великих осцилација. Што се тиче припрема за предстојећу сезону, екипа је остала иста, довели смо провејерене снаге, добро се познајемо. Уигравање сигурно иде лакше. Налазимо се још у припремној фази, од средине септембра нас очекује серија контролних турнира. Ићемо у Загреб, па слиједи наш турнир „Трофеј Бањалуке“, крајем септембра. Већ смо имали један контролни турнир, на Палама. Резултат није био у првом плану. Доста радимо на јачању наше омладинске школе. Спремни смо да пружимо шансу свим дјевојчицама и дјевојкама које дођу у највећи град Српске рад са озбиљним тренерима, један озбиљан програм и сигурно ће нека од њих, ако заслужи стопама Атељевићеве, пробити се у први тим – истакао је Маџар. 

Клуб је потписао сарадњу са друштвено-одгворном компанијом „Бет Олеом“.

- Почаствован сам што је „Бет Оле“ препознао оно што радимо све ове године. Ми смо у Бањалуку довели европску одбојку. План клуба у наредном периоду је стабилизација у сваком погледу, прије свега на финансијском плану. Хвала „Бет Олеу“ на подршци, а позивам и остале друштвено-одговорне компаније да помогну спортским клубовима – додао је Маџар. 

Директор „Бет Олеа“ Миодраг Тодоровић истакао је да успјеси УОК БЛ Волеј нису остали незапажени.

- Ово је само почетак сарадње. Надам се да ће клуб уз нашу подршку само расти на свим пољима, од млађих категорија до првог тима – рекао је Тодоровић.

Стокућа

Први човјек Бањалука волеја није крио задовољство радом стручног штаба на челу са тренером Данилом Стокућом.

- Презадовољни смо Стокућиним радом. Зато смо и продужили сарадњу с њим, јер вјерујемо у његов рад, а ускоро ће и он сам званично изаћи пред медије да направи пресјек урађеног – поручио је Маџар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана