Бањалука опен Теннис Еуропе 14&У: Трофеји за Јаћимовића и Ковачевићеву

М. З.
Бањалука опен Теннис Еуропе 14&У: Трофеји за Јаћимовића и Ковачевићеву

БАЊАЛУКА - Млади тенисери из Републике Српске Новак Јаћимовић и Теа Ковачевић заблистали су на турниру из серије Теннис Еуропе 14&У који је по трећи пут одржан у Бањалуци у организацији ТК Младост.

Њих двоје стигли су до трофеја којим су освојили бодове за јуниорску ранг-листу. Јаћимовић, који наступа за ТК Младост, а био је рангиран као шести носилац у финалу био је бољи од првог носиоца Павла Вукосављевића из Црне Горе резултатом 6:2, 6:2, док је на путу до пехара надиграо Ивана Илића, Мињу Живковића, Ивана Думбовића и Филипа Ђокића. Ковачевићева, која је била постављена за прву носитељку, у финалу је надиграла другу носитељку Кинескињу Ксинран Сун са 7:6 (4), 6:3, док је до тада била боља од Фангју Шанг, Лане Агбабе, Стефаније Сагаидак и Верице Зрнић. Ковачевићева и Сун су удружиле снаге у дублу па су и ту стигле до трофеја јер су у финалу побиједиле Марту Џанић и Луцију Војак из Хрватске са 6:4, 6:1. Побједници дубла код дјечака били су Рус Александар Бурмакин и Хрват Иван Думбовић који су са 6:1, 6:1, били бољи од Канађанина Филипа Малиса и Италијана Андрее Меденесеа.

- Имали смо учеснике из 17 земаља широм свијета и веома смо поносни на ту чињеницу док је супервизор из Хрватске Тин Марић био презадовољан организацијом па смо од њега добили све похвале. Трећи пут смо били организатори турнира који је оправдао сва очекивања и на њему смо видјели младе наде за које се надамо да ће једног дана заблистати на највишем нивоу - истакала је једна од организатора турнира Лана Поповић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана