Бањалука јут винтер куп 2024 надмашио претходне: Око 1.400 фудбалера и 2.000 туриста

ГС
Foto: Принтскрин/AТВ

Бањалука је од петка до недјеље угостила око 1.400 фудбалера те ју је због омладинског фудбалског турнира посјетило укупно 2.000 туриста.

Бањалука јут винтер куп 2024 надмашио је претходна издања. Дјечаци и дјевојчице такмичили су се у десет категорија, а утакмице су игране у пет дворана. Мало који турнир у региону може да се упореди са овим по броју учесника. 

Прегршт добрих потеза, голови и добра енергија обиљежили су овогодишњи Бањалука јут винтер куп. Награду Апсолутни побједник турнира освојио је Женски фудбалски клуб Посавје из Словеније.

У конкуренцији дјечака до осам година најбољи је био бањалучки Борац. Са клупе их је водио тренер Миодраг Бабић. Док је трофеј код годину старијих играча припао школи фудбала из Загреба Ем енд Ем.

Златним медаљама радовали су се Љубић у категорији до 10 година, Ачко из Добоја до 11 година, затим академија Јувентуса из Сарајева, Спорт бојси и Ријека. Поново су посебну енергију на терену приказали чланови београдског Атакантеа. Публику је потезима купио Богдан Прибаковић.

Тренер Михаило Јовановић истакао је значај овог турнира за социјализацију дјеце, али и за фудбалски развој.

Поносни на урађено су и организатори. Није лако ускладити све захтјеве током три дана турнира, а највећа награда, кажу, су похвале које стижу по завршетку такмичарског програма.

Из Бањалуке је отишла лијепа слика, а за четврто издање турнира, организатори очекују већи број екипа из Европе. Ове године поред земаља региона, учешће су узели тимови из Мађарске и Аустрије, преноси АТВ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана