Бањалука и БК Славија показали да могу да организују највећа такмичења

Дарко Пашагић
Бањалука и БК Славија показали да могу да организују највећа такмичења

БАЊАЛУКА - Бањалука је била омладинска престоница бокса, а БК Славија положио је велики организациони испит. Након Европског првенства за кадете на рачун клуба стижу само ријечи хвале, од младих боксера преко тренера па до челних људи Европске боксерске конфедерације.

У дворани “Борик” наступили су боксери из тридесет репрезентација, а првенство је било најбоље икад. Далибор Петковић, предсједник БК Славија, не крије задовољство. 

- Бањалука је показала спортско срце, а из Републике Српске је отишла прелијепа слика у свијет. Било смо домаћини за више од 600 гостију и сви су отишли презадовољни, тако да смо поносни. Показали смо да БК Славија и Бањалука могу да се носе са свим изазовима и да смо спремни за организацијом највећих такмичења - рекао је Петковић.

Похвале су мотив за још бољи рад. 

- Похвале које смо добили на рачун организације од свих актера доказ су да смо поставили нове стандарде и залог су за будућност. Очекујемо да и наредних година будемо домаћини највећих боксерских такмичења - поручио је Игор Савичић, директор БК Славија.

Бањалучка публика на дјелу је могла да види будућност свјетског бокса, а Будимир Станковић, предсједник Скупштине БК Славија, је презадовољан.

- Организација ЕП за кадете представљала је огроман изазов, али смо показали да у нама има штофа за велика дјела. Поносан сам на све који су дали свој допринос и што смо показали да можемо да будемо домаћини највећих такмичења. Драго ми је када чујем похвале, а то нам уједно даје мотив и обавезу за још бољи рад на свим пољима. Славија је поново на европској мапи - рекао је Станковић на чију адресу стижу ријечи захвалности од Далибора Петковића, предсједника БК Славија.

- Станковић је пола вијека неизоставан дио БК Славија и увијек је уз клуб. Његова непоколебљива подршка, уз подршку коју смо добили од Милорада Додика, предсједника Републике Српске, омогућила нам је организацију Европског првенства на највишем могућем нивоу - додао је Петковић.

У Европској боксерској конфедерацији кажу да се Бањалука показала као пун погодак. Сумаид Калидов, потпредсједник ЕУБЦ-а, истиче и да ће ова организација размотрити сваки захтјев за нова такмичења у Бањалуци. 

- Ми смо спремни да подржимо сваки захтјев из Републике Српске за организацију нових такмичења. Европско првенство за кадете је организовано на највишем могућем нивоу и ми смо спремни да дамо подршку. Чекамо ваш позив - рекао је Калидов.

Захвалност Додику

Предсједник Републике Српске Милорад Додик је пружио велику помоћ и био је предсједник Организационог одбора Европског првенства. 

- Знамо да је Милорад Додик човјек спорта и да је увијек спреман да подржи организацију спортских догађаја. Драго нам је што је препознао важност Европског првенства и што нам је пружио безрезервну подршку. Ово првенство отворило нам је врата да у будућности будемо кандидати за организацију и много већих такмичења. Велика захвалност за то иде на рачун господина Додика - рекао је Петковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана