Бањалука добила бокс спектакл

Дарко Д.
Бањалука добила бокс спектакл

БАЊАЛУКА - Дубаи је овог викенда поприште конгреса Свјетске боксерске федерације, а из овог града стижу одличне вијести по Боксерски клуб Славија, Бањалуку и Републику Српску.

Пут Дубајиа, на конгрес ИБА-а отишао је и Далибора Петковић, предсједник БК Славија који је одржао састанак са Умаром Кремљевим, првим човјеком Свјетске боксерске федерације, а договорено је да Бањалука буде домаћин турнира „ИБА Ноћ шампиона“ на којем ће снаге у рингу одмјерити свјетски и олимпијски шампиони.

Далибор Петковић за АТВ поручује да је долазак овог бокерског каравана најзначајнији догађај у новијој историји „племените вјештине“ у Републици Српској.

„Пресрећан сам што смо добили повјерење Умара Кремљева, предсједника Свјетске боксерске федерације да Бањалука буде домаћин турнира „ИБА ноћ шампиона“, турнира на којем ће у ринг ући свјетски и олимпијски шампиони. За БК Славија, Бањалуку и Републику Српску ово је догађај од немјерљивог значаја и догађај који превазилази пуке оквире спорта.

Увјерен сам да ћемо бити домаћини за примјер и да ћемо оправдати повјерење које нам је указано. Имамо довољно времена за организацију, а већ сада могу да поручим да Бањалуку чека боксерски спектакл какав није виђен на нашим просторима.“ каже Петковић.

Већ почетком наредне године, Умар Кремљев, предсједник Свјетске боксерске федерације, са својим првим сарадницима, посјетиће Бањалуку и Републике Српску како би се договорили сви детаљи око организације овог великог спортског догађаја.

„У Бањалуку стиже врхушка Свјетске боксерске федерације и том приликом ћемо одржати неколико састанака након којих ћемо утаначити све детаље око организације и датума одржавања турнира.

Умар Кремљев је потврдио да ће предводити делегацију ИБА-е у Бањалуци и нама ће бити велика част да их угостимо и да им покажемо да су избором нашег града за домаћина турнира направили пун погодак.“ каже Петковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана