Бањалука центар боксерског спорта, Додик отворио Европско првенство

СРНА
Бањалука центар боксерског спорта, Додик отворио Европско првенство

БАЊАЛУКА - У Бањалуци је данас Европско првенство у боксу за кадете свечано отворио предсједник Републике Српске Милорад Додик, који је рекао да на овом такмичењу наступа више од 500 младих боксера из око 40 репрезентација, а Бањалука показује да је центар боксерског спорта.

Додик, који је покровитељ такмичења и први човјек Организационог одбора Европског првенства, истакао је да Бањалука овом организацијом показује да је и даље град спорта који може да организује највећа спортска такмичења.

Он је рекао новинарима да се Бањалука овим ставља на мапу градова који могу да организују велика европска спортска такмичења и истакао да навија да српски боксери побиједе на овом првенству.

"Овдје се шампиони рађају и биће у наредном периоду носиоци развоја боксерског спорта у својим земљама. Бањалука може бити поносна на Боксерски клуб `Славија` који је рехабилитовао свој значај. А град на Врбасу је град спорта и младости, што је увијек био. Бањалуку су прославили боксери и рукометаши, а ми враћамо то на спортску мапу као и фудбал, те радимо на подршци спорту која ће бити све већа", поручио је Додик током свечане церемоније отварања овог првенства, приликом чега је организован дефиле боксера.

Предсједник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин рекао је новинарима да је Бањалука боксерски град који заслужује да има оваква такмичења.

"Природно је да Бањалука подари нове боксерске асове и на томе ћемо заједничким снагама радити", нагласио је Боровчанин.

Церемонија свечаног отварања Европског првенства у боксу за кадете на којем наступа више од 500 младих боксера из око 40 репрезентација одржана је у Спортској дворани "Борик".

Отварању су, осим званичника Републике Српске, присуствовали и бројни представници боксерских организација и савеза, спортисти, љубитељи ове племените вјештине и грађани.

Технички организатор овог првенства, које ће трајати до 11. августа, је бањалучки Боксерски клуб "Славија".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана