Бањалучким џудистима стигла донација из Mozzartа

Mozzart
Foto: Mozzart

Бањалучки Џудо клуб Реи постоји само пет година, а већ су остварили бројне успјехе. Тренутно окупљају око 25 чланова у свим категоријама, а међу њима су освајачи медаља на државном првенству за пионире и сениоре. Како би наставили путем успјеха, из компаније Mozzart им је стигла донација нове опреме.

- Заиста смо одушевљени, ово је предиван поклон за дјецу у нашем клубу. Сви лијепо изгледају, као један тим, у истој опреми. Сада ће моћи да тренирају у новим тренеркама, а остаће им и драга успомена. Хвала компанији Mozzart на овом поклону, заиста су примјер друштвено одговорног пословања- каже Дијана Зиројевић, предсједница Џудо Реи клуба, Бањалука.

Чланови клуба су распоређени у селекцијама пионири, кадети, јуниори и сениори. Сви заједно тренирају, а на првенствима и турнирима се такмиче у својим категоријама. Клуб је протеклих пет година остварио бројне успјехе на првенствима, те домаћим и регионалним турнирима, а међу највећима је 3. мјесто на Сениорском првенству БиХ, као и титула државне првакиње БиХ у категорији пионири.  

То и не чуди јер тренирају са предсједницом клуба, Дијаном Зиројевић, која је 1993. у Републику Српску донијела прву медаљу, освојивши 3. мјесто на Првенству Југославије. Због тог успјеха, предсједник Републике ју је прије неколико година одликовао Орденом заслуга за народ.

Дијанина, али и жеља осталих чланова клуба, је да у наредном периоду дође до најављене изградње дворане за борилачке спортове у Бањалуци. Тиме би имали још више термина за тренинге и тако омасовили клуб јер је џудо све популарнији спорт у граду на Врбасу.

У будућности планирају да освоје што више медаља и да што већи број полазника, који су стартовали у овом клубу, доведу до сениорске категорије.

Клуб је, по оснивању, имао подршку Града за младе клубове, а редовно аплицирају на конкурс Министарства породице, омладине и спорта РС. Донација опреме из компаније Mozzart им, кажу, значи више и од новца. Добијена средства, свједоче, потроше на одласке на такмичења и друге трошкове, а поклоњена опрема ће им служити на тренинзима, такмичењима и остаће им као лијепа успомена.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана