Бањалучки тренер Драган Марковић на клупи екипе из Панчева: Динамо жели да понови успјех

Дарко Драгичевић
Бањалучки тренер Драган Марковић на клупи екипе из Панчева: Динамо жели да понови успјех

ПАНЧЕВО - Пред тренером Драганом Марковићем је сезона пуна изазова. Његов тим Динамо из Панчева ће учествовати на три фронта (првенство и Куп Србије те ЕХФ куп), а бивши селектор БиХ треба да што прије склопи екипу која ће моћи да оствари клупске амбиције.

Прошле сезоне Динамо је играо финале Купа Србије, а поред тога изборио је и пласман у плеј-оф. Тренер Марковић има тежак задатак да ствара нови тим, јер је већина првотимаца из прошле сезоне напустила Панчево. Први дио припрема обављен је на Влашићу.

Тренер Марковић истиче да је задовољан радом, али да су екипи потребна појачања.

- Момци су обавили заиста добар посао, али у односу на прошлу сезону остали смо без неколико важних рукометаша, тако да су нам потребна појачања. Играмо на три фронта, жеља клуба је да буду поновљени прошлосезонски резултати и за то је потребан шири ростер. Већ смо довели неколико рукометаша, али нисмо још комплетирали тим и радимо на томе. Динамо је прошле сезоне играо финале Купа Србије, био учесник плеј-офа и жеља је да се то понови, а имаћемо и наступ у Европи - додао је Марковић.

Бивши тренер Борца истиче да је пријатно изненађен квалитетом лиге у Србији и да ће такмичење бити још јаче.

- Морам признати да сам изненађен лигом која је веома јака. Примјетно је да ће бити још квалитетнија и да нас очекује заиста напорна сезона. Поред Војводине која већ годинама доминира и сад је направила искорак и у Европи опасно се појачала и Металопластика. Чини ми се да су довели заиста добра појачања. Наравно ту је и Партизан који је направио млађи тим који може да изненади. Има ту још екипа које желе у врх, тако да ће бити узбудљив шампионат и све се више улаже у рукомет па очекујем и све боље резултате на међународној сцени - рекао је Марковић.

Динамо ће ове сезоне играти Куп ЕХФ, а ривал је италијански Меран.

- О томе ћемо размишљати тек кад дођу на ред те утакмице. Тренутно је фокус на припремама и стварању играчког кадра. Први меч играмо у Италији и надам се да ћемо тај меч дочекати у правој форми као и реванш да бисмо прошли даље -  истакао је Марковић.

Турнир Струга

Екипа из Панчева ће ове године учествовати и на суперјаком турниру који се одржава у Струги, гдје ће ривали у групној фази бити АЕК и Алкалоид. У другој групи су Вардар, Ескистуна и домаћин Струга. Турнир се игра од 16. до 18. августа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана