Бањалучки тим домаћин Балканског купа за одбојкашице: Част и обавеза БЛ волеја

Милан Зубовић
Бањалучки тим домаћин Балканског купа за одбојкашице: Част и обавеза БЛ волеја

БАЊАЛУКА - Одбојкашки клуб Бањалука волеј биће домаћин сениорског Балканског купа, који ће у граду на Врбасу бити одржан од 21. до 25. септембра.

Поред домаћина на њему ће наступити још шест тимова, АЕК Атина, Дрита Гњилане, Работнички Скопље, Динамо Букурешт, Партизан Београд и ПТТ Спортс Анкара. Екипе ће бити подијељене у двије групе, а још није познато да ли ће бити игране полуфиналне утакмице или само финале након групне фазе. Побједник БВА купа стећи ће право наступа у ЦЕВ Челенџ купу.

- Ово је несумњиво један од највећих спортских догађаја који су икад одржани у нашем граду и захтијева огроман логистички напор, јер наш клуб и град треба да угосте шест екипа из шест држава. Да бисмо у томе успјели, свакако ће нам бити потребна подршка и помоћ институција Републике Српске и Градске управе, јер нам долазе у госте озбиљне екипе са озбиљним буџетима - нагласио је директор БЛ волеја Војислав Опачић.

У нову сезону екипа ће ући са новим тренером. Доскорашњи помоћник у стручном штабу Давор Гамбирожа промовисан је у првог тренера умјесто Ђорђа Милошевића. Њему ће асистирати досадашња играчица Тамара Ђапа, која је прекинула играчку каријеру, али ће ипак бити регистрована за првенство БиХ, у којем би могла да заигра само по потреби. Почетак припрема заказан је за 8. август и комплетне ће бити обављене у Бањалуци. За сада су испланиране контролне утакмице против Осијека, Градишке и загребачког Динама.

- Десиле су се промјене у играчком кадру. Сестре Тамара и Тијана Ђапа престале су са активним играњем, а Милица Шорак је отишла у Инђију. Продужен је уговор са Саром Марковић на још двије године, док су остале дјевојке и даље ту. Стигле су нам Сара Гарић и Софија Братић. Гарићева је средњи блокер и посљедње три сезоне наступала је за Троглав из Ливна. Братићева стиже из невесињског Вележа, гдје је била капитен, покрива позицију примача сервиса и школовање ће наставити у Гимназији. Евентуална појачања доводићемо у договору са стручним штабом, односно уколико процијене да нам требају - изјавио је Опачић.

Руководство

Клуб је одржао редовну сједницу Скупштине па ће предсједник Слађан Цвијановић и наредне четири године обављати исту функцију. Спортски директор је Драшко Маџар, генерални секретар Душко Овука, директор Војислав Опачић, а предсједник Скупштине Милан Торбица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана