Бањалучки ОФК Спорт Team расадник фудбалских талената

ГС
Компанија Mozzart омладинцима је донирала спортску опрему.
Foto: Mozzart | Компанија Mozzart омладинцима је донирала спортску опрему.

БАЊАЛУКА - За успјешну фудбалску каријеру веома су важни први кораци, а са тренинзима је потребно почети већ у предшколском узрасту. Том логиком воде се и у ОФК Спорт Team Бањалука. Судећи по резултатима, рецепт им је успјешан.

Наиме, већ су изњедрили бројне фудбалере који имају професионалне уговоре, али и чланове репрезентације. Како би им пружили подршку у мисији стварања нових талената, компанија Mozzart омладинцима је донирала спортску опрему.

- Користим прилику да се захвалим компанији Mozzart на овој донацији и помоћи. Дефинитивно примјећујем да је Mozzart препознао правац рада који може да донесе друштвену корист и још бољи спортски амбијент. Пратили смо у медијима бројне донације и спонзорства која су реализовали, па смо се и ми надали позитивном одговору. Тако је и било, на наше велико задовољство - каже Богдан Крнојелац, координатор за рад са омладинским селекцијама ОФК Спорт Team Бањалука.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ова Школа фудбала постоји од 2007. године, а тренутно окупља 250 дјечака узраста од пет до 14 година. Мали фудбалери на почетку тренирају заједно, а након годину дана, они талентованији прелазе у групу за интензивнији рад, док се остали баве фудбалом рекреативно.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Када дође вријеме за регистрацију играча, дјечаци узраста од 12 година се региструју у ФК Жељезничар Бањалука, са којим имају добру сарадњу, па тамо пролазе кроз селекције претпионири, пионири, кадети.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У овој школи раније су имали и тренинге за дјевојчице, а из њихових редова потекла је репрезентативка БиХ Марија Алексић која је у ОФК Спорт Team провела 10 година. Сада више од 20 дјечака, који су прве фудбалске потезе савладали у овој школи, има професионалне уговоре, а у репрезентацији БиХ, током претходних квалификација, играло је шест њихових чланова.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ОФК Спорт Team већ 14 година организује турнир за мале фудбалере узраста од седам до десет година. Тада окупе око 3.000 играча из БиХ, Мађарске, Италије, Аустрије, Румуније, Словеније, Хрватске, Србије, Македоније, Црне Горе.

Школа се махом финансира уплатом чланарина, а понекад помоћ у виду опреме добију од пријатеља клуба. Зато их је донација компаније Mozzart посебно обрадовала.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Ова сарадња само је наставак нашег улагања у спортске колективе и младе таленте широм БиХ. Сматрамо да је важно пружити подршку малим фудбалерима већ на почетку њихове каријере и вјерујемо да им ће им опрема бити од користи на путу до првих спортских успјеха - каже руководилац Дирекције корпоративних послова Mozzarta Селма Салкановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана