Бањалучки “Борац” најбољи атлетски клуб на првенству Српске

Срна
Бањалучки “Борац” најбољи атлетски клуб на првенству Српске

СОКОЛАЦ - Атлетски клуб “Борац” из Бањалуке са освојене 23 медаље био је најуспјешнији на данашњем Атлетском митингу и Првенству Републике Српске за сениоре.

Предсједник Атлетског савеза Републике Срспке Душко Ивичић рекао је Срни да је на 21. Атлетском митингу и Првенству Републике Српске учестовало 18 клубова из Српске са више од 100 атлетичара међу којима су неки остварили запажене резултате.

“Соколац као традиционално атлетски град заслужује да се овдје окупимо, јер знамо да увијек имамо подршку начелника општине Милована Бјелице и Атлетског клуба жГласинацж”, рекао је Ивичић.

Он је навео да су јуниори Марко Шуковић у скоку у вис, Лука Ивичић у скоку са мотком и десетобоју и Диана Ковач у скоку у вис оправдали улоге фаворита у својим дисциплинама и да ће представљати Српску и БиХ за седам дана на 20. Балканијади у Турској.

Тренер бањалучког “Борца” Небојша Матијевић рекао је Срни да је овај клуб, према анкетама, већ петнаестак година најбољи у Српској, што су и данас потврдили са бројем освојених медаља и постигнутим резултатима.

Матијевић је навео да су се на данашњем такмичењу посебно издвојиле Александра Видовић која је побиједила у бацању копља, док је друга била у бацању кугле и диска, те Глорија Куреш са тријумфом у трци на 3.000 метара и трећим мјестом на 800 метара.

У мушкој екипи “Борца” Матијевић је издвојио Војислава Грубишу побједника у бацању кугле и диска, Уроша Гутића који је побиједио на 3.000 метара и 1.500 метара и Јована Росића побједника на 400 метара и 800 метара.

Сара Лучић из соколачког “Гласинца” освојила је на Првенству Српске за сениоре три златне мадаље - у скоку у вис, скоку у даљ и у трци на 100 метара са препонама.

Лучићева каже да је задовољна постигнутим резултатима, посебно у скоку у даљ и 100 метара препоне, јер то и није њена дисциплина, те нагласила да је већ испунила норму у скоку у вис за Медитеранске игре у септембру.

Јелена Гајић из Атлетског клуба “Прњавор” истиче да је задовољна данашњим резултатима на Првенству Српске као освајач златних медаља на 400, 800 и 1.500 метара, што ће, нада се, потврдити и на “Ханжековићевом меморијалу” у Загреду у септембру.

Тренер соколачког “Гласинца” Неђо Ђуровић изразио је задовољство што је овај клуб као домаћин и технички организатор оправдао повјерење Атлетског савеза Републике Српске.

“Соколачка жБараж је сада једини атлетски стадион у Српској који испуњава све услове за одржавање атлетских првенстава, с обзиром да се стадион у Бањалуци реновира, тако да очекујемо да ћемо бити домаћини и Првенстава Српске за јуниоре и млађе јуниоре”, рекао је Ђуровић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана