Бањалучке рукометашице добиле новог тренера

Дарко Драгичевић
Бањалучке рукометашице добиле новог тренера

БАЊАЛУКА - Неџад Машић званично је представљен је као нови тренер Женског рукометног клуба Борац и на клупи је наслиједио Николу Бијелића. Са њим бањалучки клуб жели да направи додатни искорак.

Машић је током тренерске каријере водио бројне клубове, а највећи траг је оставио у Турској, гдје је прошле сезоне водио Текирдаг. Био је и селектор женске репрезентације БиХ, те  радио у бројним клубовима и у БиХ.

- Брзо смо се договорили, желио сам амбициозан тим који се бори за трофеје. Гледао сам Борац на финалу Купа БиХ и видио младу, полетну екипу која може да игра још боље. Увијек сам био амбициозан, имам доста искуства из европских мечева, тако да сматрам да тим може да напредује уз квалитетан  рад.  Ниједна играчица није отписана. Свака ће добити шансу, првенство је дуго, игра се на неколико фронтова. Сигурно је да ће бити корекција у тиму. Већ сам у преговорима са Михаелом Малбак, коју сам водио у Турској,  да нас појача. Треба нам и средњи бек. Желим не само да правим добре резултате већ и систем, тако да у свим селекцијама играмо, исто тако да дјевојке, кад промијене групу, знају шта их очекује - рекао је нови тренер.

Директор Дарко Савић истиче да Борац жели додатни искорак.

- Жеља нам је да напоран рад крунишемо трофејима, што смо потврдили и ангажовањем искусног тренера. С њим желимо додатни искорак у сваком смислу, боље игре, организације и, наравно, трофеја. Брзо смо се договорили јер је ријеч о сјајном професионалцу. Имао је и неке боље понуде, али је остао вјеран нашем договору. Имамо сјајну базу, у свим млађим категоријама добро радимо и сад желимо да све то надоградимо. Хвала предсједнику Републике  Српске Милораду Додику који нас је подржао и дао сигурност. А остали би требало да се угледају на неке друге градове и кантоне који за своје тимове издвајају пуно више од Бањалуке и нашег министарства - рекао је Савић који је истакао да досадашњи тренер Никола Бијелић остаје у клубу. У тим се враћа Дајана Игњатовић, док пуно очекују од младе Саре Павковић. Екипу су напустиле Дуња Јуркас, која одлази у Словенију, те Јована Новаковић која је завршила каријеру.

Почиње камп

Други камп који заједно организују РК и ЖРК Борац почиње данас у 17 часова. На окупу ће бити по 40 дјечака и дјевојчица, а долазе сјајни тренери попут Фуада Махмутовића, Саше Бошковића и Марка Исаковића. Биће одржано и предавање на тему “Организација врхунског клуба и маркетинг”, а предвач је Ведран Шупуковић, директор РК Загреб.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана