Бањалучанке Татјана Праштало и Весна Балван на ИХФ листи најбољих рукометних судија

ГС
Бањалучанке Татјана Праштало и Весна Балван на ИХФ листи најбољих рукометних судија

Судијски пар Весна Балван и Татјана Праштало из Бањалуке и дефинитивно се налазе на ИХФ листи најбољих рукометних судија.

Балван и Праштало које рукометне утакмице суде још од 2009., а од 2011. године дијеле рукометну правду и на међународној сцени, сада су добиле и грб са знаком ИХФ, што је велико признање за њих, али и за Рукометни савез Републике Српске.

“Свакако да је ово за нас двије огромно признање и ми ћемо са наше стране учинити све да га оправдамо. Желим да нагласим да на овом можемо бити захвалне предсједнику Рукометног савеза Републике Српске Маринку Умичевићу. Он је у периоду када је био први човјек Рукометног савеза БиХ упутио ИХФ писмо подршке, те је затражио да БиХ има један женски пар на овој листи. Након тога ми смо добиле прилику да судимо на Свјетском првенству за јуниорке које је прошле године одржано у Словенији, а ово године судиле смо Свјетски шампионаз за кадете у Хрватској. Из утакмице у утакмицу добијали смо све похвале за суђење и резултат тога је грб са знаком ИХФ-а”, изјавила је Праштало.

Подсјетимо, Праштало и Балван су ове године судиле и финале Лиге шампиона између рукометашица Фернцвароша и екипе Вајперс Кристиансанд које је одиграно пред 20.000 гледалаца у Будимпешти, преноси АТВ
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана