Бањалучанке надиграле Дугу у другом колу WABA лиге: Орлови у трци за Фајнал фор

Милан Зубовић
Бањалучанке надиграле Дугу у другом колу WABA лиге: Орлови у трци за Фајнал фор

БАЊАЛУКА - Побједом против Дуге кошаркашице Орлова продужиле су наду да ће другу сезону заредом заиграти на Фајнал фору WABA лиге.

Бањалучанке су славиле против Шапчанки резултатом 75:64, у другом колу другог дијела регионалног такмичења односно Суперлиги гдје сада имају три побједе и пет пораза. Тријумф је остварен против директног конкурента у борби за четврто мјесто који сада има 2-6, док је Монтана која држи четврту позицију на скору 5-3, а у другом колу побиједила је Лавове са 62:46.

- Одиграли смо квалитетну утакмицу те играли добру и лијепу кошарку. Играли смо колективно баш онако тимски у свим фазама, имали добар проток лопте у нападу, а у одбрани добро комуницирали што нам је донијело побједу. Ипак, не могу у потпуности бити задовољна утакмицом јер смо имали пад у трећој четвртини када су гошће прешле у вођство. Срећом, сабрали смо се на вријеме и поново заиграли како знамо те уз помоћ публике, која нам је дала вјетар у леђа, дошли до тријумфа - истакла је тренер Орлова Драгана Свитлица.

Њена екипа неће имати обавеза овог викенда јер је слободна у Лиги БиХ гдје има свих десет побједа након првог дијела такмичења. Наредни изазов имаће идуће седмице у Загребу против истоимене екипе.

- Овај тријумф оставља нас у борби за Фајнал фор и надам се да ћемо поновити прошлогодишњи успјех када смо изборили завршни турнир. Био би то огроман успјех јер смо прошлог љета направили много промјена у екипи. Сада играмо много боље него на почетку сезоне, а видљив је индивидуални и тимски напредак. Имамо много бољу енергију, много више самопоуздања док је атмосфера одлична. Ипак, требаће нам среће да изборимо Ф4 јер нам Монтана бјежи двије побједе, а Цеље, Будућност и Војводина су скоро па осигурале наступ на завршници. Морамо дати све од себе да се докопамо четврте позиције и морамо да подигнемо ниво игре у наредним мечевима јер нас чекају тешки ривали, док се исто тако надам да ће нам се посложити неке ствари - додала је Свитлица.

Сјајан учинак Кондићеве

Побједника је предводила Горана Кондић с 24 поена, Анђела Шипка је убацила 22, док је Ивона Кракић постигла 14 поена. На другој страни Олга Степановић је постигла 21 поен.

- Доласком Ивоне Кракић која игра на позицији крилног центра и центра добили смо још једну квалитетну играчицу у ротацији, односно ширину у тиму што нам је било пријеко потребно - казала је Свитлица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана