Бањалучанин Томислав Вукомановић омладински првак свијета у боксу!

ГС
Foto: Тикет.ба

БАЊАЛУКА- Бањалучанин Томислав Вукомановић је освојио титулу Професионалног првака свијета до 23 године.

Пред овај меч Вукановић је имао осам професионалних мечева у боксу и све побједе, од којих је три пута побиједио нокаутом.

Са друге стране Микута Алистратова иза себе има јаку аматерску каријеру, док је у професионалном боксу био непоражен до вечерас и имао девет побједа. Пет пута је побиједио нокаутом и два меча је одбоксовао неријешено.

Меч је одржан у свих 10 рунди по три минуте, а од самог старта Вукомановић је држао дистанцу, често мијењао гард и предњим аперктом пријетио Алистратову, који је узвраћао брзим директом, пише Тикет.ба.

Меч између Вукомановића, који боксује под лиценцом Српске федерације професионалног бокса и боксера из Украјине Миките Алистратова – била је главна борба борилачке ревије — ”Banja Luka Challenge”.

Уз бројне суграђане овој ревији бокса и кик бокса, одржаној синоћ у новоизграђеној дворани у Парку „Младен Стојановић“ присуствовао је и градоначелник Драшко Станивуковић.

-Честитам шампиону Томиславу, тренеру Душку Зорићу, менаџеру Саши Кондићу и цијелом тиму на свјетском успјеху због којег је Бањалука златним словима уписана у свијету бокса – поручио је градоначелник.

Томислав Вукомановић је након меча казао да се сав његов труд исплатио, те је захвалио свом граду и суграђанима на великој подршци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана