Бањалучани у Посушју траже прву побједу у сезони: Борац јуриша на “Мокри долац”

Душан Репија
Бањалучани у Посушју траже прву побједу у сезони: Борац јуриша на “Мокри долац”

БАЊАЛУКА - Све што се издешавало у минулих двадесетак дана фудбалери Борца морају да оставе по страни и покажу да су ипак тим кадар за велика дјела.

У трећем колу Премијер лиге гостују Посушју (субота, 17 часова) тражећи прву побједу у сезони. На “Мокром доцу” Бањалучани нису славили пуних 13 година, а ни сада моментум није на њиховој страни. Ипак, тренер Ненад Лалатовић је оптимиста иако је свјестан тежине тренутка у коме долази овај меч.

- Сигурно да нисам задовољан урађеним, али од кукања нема ништа. Једноставно, морамо да се концентришемо на оно што нам следи. Ја сам нов тренер у овој лиги, упознајем је и рекли су ми да нас чека тамо баш тешко гостовање. Да бисмо победили, морамо да играмо много боље него што смо играли у прве две утакмице, то сам рекао и играчима. Најбитније је да концентрација буде много боља. Не могу да кажем да је нека екипа била много боља од нас или да нас је понизила. Ово је лига у којој до изражаја долазе брзина и снага, где се не постижу тако лако голови. И онда кад противник не може да постигне гол, ви му га поклоните - рекао је Лалатовић.

Сигурно ће бити промјена у екипи пошто на пут у Херцеговину од Бањалучана нису отишли бекови Александар Субић и Никола Андрић, те нападач Јово Лукић па је извјесно да најближи голу Посушја буде Момчило Мркаић.

Лалатовић се још једном осврнуо на климу око клуба, односно на оне који једва чекају да Борац изгуби како би имали материјала за критике.

- Изгубимо утакмицу, сви живи скачу на нас, сви нас пљују. И друге екипе изгубе утакмицу, па нису баш такви наслови. Овде као да се чека и цела Република Српска и БиХ да Борац изгуби да би се блатио. Просто ми је то нејасно. Да ли је то можда због мог доласка? Нисам упућен, стварно не знам јер ово је за мене нешто ново. Кад други изгубе, ублаже се наслови, а овде ударе са свих страна. Код год може, удари по Борцу - нагласио је Лалатовић.

Послије ремија са Слогом он је понудио оставку, а потом је услиједио и пораз од Сарајева, те приче да је врло близу клупе Новог Пазара.

- Да ли ћу отићи или нећу зависи од управе клуба. Моја оставка је, где год дођем, увек на столу. Ја не правим проблем. Ако има неко бољи, нека дође, можда се нисам најбоље ни снашао откад сам дошао овде - закључио је Лалатовић.

Један од најпоузданијих фудбалера Борца Александар Војновић каже да је Посушје организован клуб са вишим амбицијама него минуле сезоне.

- Свјесни смо ситуације у којој се налазимо, нисмо задовољни како смо отворили сезону, али исто тако знамо да нам треба један добар резултат да би то све кренуло напријед. Ко год буде играо даће максимум да покушамо да остваримо прву побједу и кренемо ка врху табеле - рекао је Војновић.

Парови

У 3. колу Премијер лиге БиХ састају се, субота: Посушје - Борац (17), Сарајево - Слога (21). Недјеља: Жељезничар - Широки Бријег (19), Зрињски - Леотар (21.05). Одгођене су утакмице: Игман - Тузла сити и Слобода - Вележ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана