Бањалучани стварају екипу за будућност

Дејан Кондић
Бањалучани стварају екипу за будућност

БАЊАЛУКА - Одбојкаши Борца почели су припреме за нову сезону. Екипа Мише Марјановића у доста промијењеном и подмлађеном саставу дочекује предстојеће изазове.

Шефу стручног штаба од старијих играча из прошле сезоне на првој прозивци јавио се само капитен Борко Илић, док су остали “сенатори” напустили клуб.

Редове “црвено-плавих” појачали су примачи сервиса Миленко Ћосић, Влатко Чанчар и Вељко Бјељац, повратник у клуб те техничар Милош Каран, одлични средњи блокер Ниша Танић, али и коректор Здравко Кецман. Све су то млади одбојкаши жељни доказивања на великој сцени.

За “Глас Српске” тренер Марјановић истиче да ова екипа има велики потенцијал, али и најављује једну промјену позиције.

- Најстарији наш играч, капитен Илић у наредном периоду биће прекомандован на позицију либера, то је резултат договора нас двојице. Екипа је доста млада, не рачунајући Борка, најстарији играч има 22 године, остало су све јуниори и кадети. Имамо тројицу кадетских репрезентативаца. До краја мјесеца, седмично, три пута радићемо у парку овдје код дворане “Борик”, исто толико пута у теретани и четири пута у сали. Идућег мјесеца смањићемо број тренинга, одиграћемо неколико пријатељских утакмица и бићемо спремни за 6. октобар када нам почиње првенство.

Задовољан бих био да завршимо у средини табеле, како не бисмо дошли у ситуацију да се боримо за опстанак. Млади смо, играћемо лијепу одбојку, мислим да ови момци то могу. Прави резултат од њих очекујем за три сезоне, када би уз још три играча могли напасти трофеје - рекао је Марјановић.

Примач сервиса Филип Пузић јесте један од одбојкаша којима клуб и те како вјерује и нада се да ће оправдати очекивања. Он је већ показао да има потенцијал.

- Срећан сам што ми вјерују у клубу и надам се да ћу то повјерење оправдати на терену. Млада смо екипа, напорно ћемо радити и надам се најбољем у новој сезони. Надам се да ћемо имати и подршку навијача - истакао је Пузић.

Предсједник Борца Александар Дакић вјерује у момке и истиче да је у плану стварање екипе за будућност.

- Сигуран сам да ће у свакој утакмици момци дати максимум ове сезоне. Што се нас из управе тиче испунили смо све жеље тренера. Вјерујем у играче и стручни штаб - закључио је Дакић.

Уговори на четири године

Примач сервиса Филип Пузић и средњи блокер Младен Сладојевић, продужили су уговор с Борцем на још 4 године. Филип и Младен су још од јуниорских дана заједно у црвено-плавом дресу, а у претходним сезонама имали су значајније улоге у првом тиму, а сад ће добити још значајнију шансу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана