Бањалучани савладали Херцеговину у првенству БиХ

Дарко Драгичевић
Бањалучани савладали Херцеговину у првенству БиХ

БАЊАЛУКА - Рукометаши Борца побједом су се опростили од својих навијача у 2023. години. Бањалучани су у 12. колу првенства БиХ савладали Херцеговину 27:22 и тако јесењу полусезону завршили са 17 бодова.

Отпор ривала сломљен је у финишу првог дијела те у наставку када је бањалучки клуб сачувао предност. У домаћем тиму су се истакли крило Владан Ђурђевић са девет голова те голман Небојша Граховац са 10 одбрана. На другој страни млади голман Михајло Вујадиновић је имао 11 одбрана а Амер Шахиновић је постигао пет голова.

Голман Небојша Граховац је прије свега похвалио ривала.

- Тешка побједа на крају овог дијела сезоне. Најважнији је тријумф који доноси миран одлазак на паузу. Невесиње је показало да је заиста добра екипа, играју сваки пут максимално. Позиција на табели не приказује праву слику и квалитет Херцеговине. Једна су од најдисциплинованијих екипа у првенству. Знали смо то и било је тешко да их сломимо, раде заиста добро, желим им срећу у наставку шампионата и надам се да ће задржати статус премијерлигаша - рекао је голман Небојша Граховац.

Он је посебно истакао младог колегу на другој страни Михајла Вујадиновића.

- Има одличне предиспозиције, а веома искусно је неколико пута навео играче на своју страну и зауставио ударце. Посебно ако је тачно то да је самоук. Надам се да ће наставити тим путем јер показује квалитет и штета би било да не настави да га развија - похвалио је колегу Граховац.

Борац ће до краја године да учествује и на Свесрпском купу у Лазаревцу.

- Војводина је велики фаворит на том такмичењу. Довољно је погледати све резултате у овој години које су остварили. Ипак, ми прво размишљамо о полуфиналу. У њему се састајемо против Леотара који нас је савладао у финалу Купа Српске. За њих ћемо се прво спремити јер увијек размишљамо само о првом наредном ривалу - додао је Небојша.

Млади голман Херцеговине Михајло Вујадиновић је и у овом мечу доказао свој таленат.

- Ушли смо у меч веома ангажовано и борили се до краја, али је Борац показао квалитет. Што се тиче моје партије првим дијелом сам задовољан док ми је у другом пала концентрација. Ми смо екипа која се не предаје и сигурно је да ћемо се борити за опстанак . Имамо спој младости и искуства, у екипи је пет-шест момака који су 2006. годиште и млађи, ето, Урош Зечевић је одиграо готово читав меч. Имамо подршку старијих саиграча и то нам пуно значи - истакао је Вујадиновић.

Херцеговина ће годину завршити комшијским дербијем против Леотара.

Реми у Требињу

У једном од дербија Леотар и Вогошћа су ремизирали 29:29. Леотар је предводио Димитријевић са седам голова, док се код гостију истакао Омбаша са 10. Резултати 12. коло: Борац - Херцеговина 27:22, Леотар - Вогошћа 29:29, Грачаница - Маглај 37:32, Чапљина - Коњух 27:31, Извиђач - Слобода 39:32, Горажде - Слога 32:26. Пласман: Грачаница 19, Борац 17, Извиђач 15, Вогошћа 15, Криваја 13, Леотар 12, Коњух 11, Слобода 10, Слога 9, Маглај 8, Горажде 7, Херцеговина 4, Чапљина 0.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана