Бањалучани сањају трофеје у Купу БиХ

Дарко Драгичевић
Бањалучани сањају трофеје у Купу БиХ

БАЊАЛУКА – Мушки и женски рукометни клуб Борац желе да искористе домаћи терен како би освојили трофеје у Купу БиХ.

Заједничким снагама су организовали финални турнир наредног викенда и спрема се рукометни спектакл, са шест сјајних мечева.

Ивана Бобић из ЖРК Борца једва чека финални турнир. Први ривал је екипа Хаџића.

- Имали смо више времена да се спремимо од ривала. Цијенимо Хаџиће али вјерујем да можемо проћи у финале. Ако одиграмо на жељеном нивоу вјерујем да можемо да трофеја али тренутно мислимо само о полуфиналу. Треба да одиграмо јако у одбрани и сталожено у нападу – поручила је Ивана.

Директор Дарко Савић истиче да је спремано све за спектакл.

- Чека нас спектакл у сваком смислу. Организацијски смо се потрудили да обезбједимо награде навијачима, да поред сјајних мечева гледаоци уживају и у другим садржајима а финала ће бити директно преношена – рекао је Савић Рукометаши Борца јуриће осми трофеј у Купу БиХ.

Посљедњи су освојили 2019. године.

- Смисао сваког клуба који има амбиције је да осваја трофеје. Радимо у том смјеру. Спремамо се за ривала али највише желимо да ми будемо прави на финалном турниру. Желимо свакако да освојимо трофеј. Показали смо своје амбиције када смо у четвртфиналу елиминисали шампиона– истакао је тренер Ирфан Смајлагић.

Небојша Граховац је већ четири пута освајао трофеј (три са Босном и један са Борцем), док је Владан Ђурђевић два пута дизао пехар.

- Грачаница је за нас незгодан ривал рекао бих финале прије финала јер их нисмо побиједили ове сезоне. Радили смо заиста напорно ове године и вријеме је да тај труд наплатимо освајањеем трофеја – поручио је Граховац.

Борац је имао паузу у првенству тако да се спремао за ове мечеве.

- Знамо шта нас очекује. Максимално смо спремни за финални турнир и желимо да совојимо трофеје. Тренутно мислимо само на дуел са Грачаницом и да тај меч одиграмо како треба. Позивам публику да дође и да нас подржи јер ће ривали такође имати подршку с трибина на овим мечевима . желимо да сезону у којој смо радили веома напорно завршимо освајањем трофеја- истакао је Ђурђевић.

Финале у 15 часова Женско финале Купа БиХ је помјерено за 15 часова због ТВ преноса, док је мушко и даље у 20.30 часова.

У суботу су на програму полуфинални мечеви.

У 13.30 часова састају се Груде – Криваја , затим у 16 играју Леотар и Коњух, док су у 18 часова ЖРК Борац – Хаџићи, те од 20. часова Борац – Грачаница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана