Бањалучани побједници Брчко хендбол купа

Срна
Бањалучани побједници Брчко хендбол купа

БРЧКО - Рукометаши Омладинског рукометног клуба (ОРК) БЛ из Бањалуке побједници су Првог међународног турнира за млађе категорије Брчко хендбол куп, који је уз учешће седам екипа из Хрватске и БиХ одржан у Брчком.

На турниру су учествовали млади рукометаши из Жупање, Бијељине, Микановаца, Бањалуке, Градачца, Грачанице и Брчког.

У категорији играча рођених 2008/2009. Бањалучани су у финалу били бољи од рукометаша РК Иван из Микановаца, док је треће мјесто припало екипи Рукометног клуба Бијељина.

За најбољег играча у овој категорији проглашен је Михајло Зец, рукометаш ОРК БЛ, најбољи стријелац је Патрик Пушкарић, члан екипе Иван из Микановаца, док је за најбољег голмана изабран Филип Игњатић из ОРК БЛ.

У категорији играча рођених 2010/2011. године прво мјесто су такође освојили рукометаши ОРК БЛ, који су у финалу били бољи од вршњака из РК Бијељина.

Треће мјесто припало је домаћим рукометашима, екипи ОРК Перихел Брчко.

Најбољи играч у овој категорији је Борис Игњатић, члан ОРК БЛ, његов саиграч Иван Шаиновић изабран је за најбољег голмана, док је титулу најбољег стријелца понио Ђорђе Стојановић, члан ОРК Перихел Брчко.

Побједничким екипама у обје категорије, као и најбољим појединцима овог једнодневног рукометног турнира додијељене су медаље и пехари.

Организацијом Првог међународног Брчко хендбол купа успјешно је руководио Предраг Глухаковић, а турнир је затворио Жељко Новаковић, члан Управе ОРК "Перихел" захваливши се гостима који су се одазвали, најављујући ново дружење 2024. године, уз жељу да учествује више екипа.

Према оцјенама свих учесника, овај одлично реализовани турнир за младе рукометаше, уз помоћ привредника и појединаца из Брчког, те Владе и Скупштине дистрикта Брчко, организовали су рукометни ентузијасти окупљени око Омладинског рукометног клуба Перихел.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана