Бањалучки шахисти опет шампиони Српске

Д.Д.
Бањалучки шахисти опет шампиони Српске

БАЊАЛУКА – Омладинска екипа Бањалучког шаховског клуба одбранила је титулу шампиона на првенству Републике Српске које је одржано у Зворнику.

Екипа није забиљежила ниједан пораз по таблама, а сачињавали су је Ахмед Кекић, Петар Газић, Наид Кекић и Никола Сибинчић.

Предсједник клуба Марио Газић истиче да су поносни на ову екипу која је другу годину заредом најбоља.

-У омладинској конкуренцији наступају шахисти до 20 година, а наш најстарији такмичар има 13 година тако да је успјех због тога још већи и значајнији. Наши младићи су дошли до титуле на сјајан начин и ми  смо поносни на њих.  Показали су који потенцијал имају. У својој академији имамо 30 полазника и са њима раде титулирани тренери тако да очекујемо да наредних година они наставе с успјесима. Већ су показали да се на њих можемо ослонити и да је пред њима лијепа будућност- истакао је предсједник клуба Марио Газић.

Бањалучки шаховски клуб је прије двије године добио ново руководство које настоји да  омогући такмичарима што боље услове. Сви се надају да ће клуб до краја године добити своје просторије. Сениорска екипа је такође на Првенству Републике Српске и тренуто је у вођству.

-У протеклом периоду смо окупили не само младе такмичаре, већ и наше искусне шахисте и настојимо да има обезбједимо што боље услове. Клуб је остао без просторија, сад се боримо да их вратимо и да овим резултатима добијемо додатну подршку. Била би сјајна ствар да  наши сениопри задрже прво мјесто и врате се у премијер лигу БИХ, те да Бањалука  која је позната по квалитетним шахистима има свог представника у елитном рангу – додао је Газић.

О томе како се ради у клубу говорио и да ће Петар Газић да наступи на Европском кадетском првенству у Прагу које је од 21. августа.

-Биће то велико искуство за нашег младог такмичара да се одмјери с најбољима шахистима. Сигурно да се добро спремио и видјећемо какав ће да буде резултат-поручио је предсједник клуба.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана