Бањалучани најбржи у БиХ: Штафета Пливачког клуба “Олимп” оборила рекорд БиХ

ГС
Foto: printscreen

Мушка штафета Пливачког клуба “Олимп” из Бањалуке оборила је рекорд БиХ у дисциплини 4×50 метара краул првог дана Првенства БиХ у пливању које се одржава у Сарајеву.

Штафета у саставу Никола Бјелајац, Лука Морача, Давид Вучић и Борис Шарић испливали су 4×50 метара краул у времену 1.36.07. Овим временом Бањалучани су срушили рекорд стар седам година који су држали пливачи “Босне” из Сарајева.

Ово је иначе била друга златна медаља у мушкој штафети коју су освојили пливачи “Олимпа”.

Наиме, у јутарњим часовима штафета у саставу Никола Срдић, Борис Шарић, Лука Морача и Давид Вучић узела је злато у дисциплини 4×100 метара краул. Ова штафета остварила је резултат у времену 3.34.43.


Миодраг Чеко, спортски директор и тренер ПК “Олимп” изјавио је за Српскаинфо да су златне медаље мушке штафете круна успјешне такмичарске године.

– Пливачи “Олимпа” ове године су наступили на свјетском и европском првенству, те Олимпијским играма. Поред наведеног данас смо показали и доказали да имамо најбољу мушку штафету, пред којом су тек одлични резултати, јер се ради о младим момцима – рекао је Чеко.

Првенство БиХ на којем учествује 280 такмичара из 20 клубова трајаће два дана.

Осим мушких штафета бањалучког “Олимпа” данас су рекорде обарали Лана Пудар у дисциплини 50 метара леђно (28.76), Иман Авдић у дисциплинама 800 метара слободно (8.52.92) и 200 метара прсно (2.33.30), те Ариан Кадић у дисциплини 100 метара прсно (1.08.23).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана