Бањалучани најбољи на свијету!

Дарко Драгичевић
Бањалучани најбољи на свијету!

БАЊАЛУКА- Посада бањалучког Дајак клуба у саставу Драган Бабић, Игор Кузмановић, Небојша Тадић, Игор Кузмановић, освојила је прво мјесто у дисциплини спуст, а самим тим и у генералном поретку Свјетског првенства у рафтингу којем је ове године домаћин Бањалука и ријека Врбас.

- Велико је задовољство бити најбољи на свијету. Сјајну смо трку извеслали данас и сасвим заслужено освојили злато у спусту, то је било сасвим довољно да и у генералном поретку шампионата будемо најбољи, а то нам је био главни циљ на овом Првенству. Морам да кажем да остаје жал што ни данас нисмо успјели доћи до медаље у опен категорији. Два четврта мјеста јуче у слалому и данас у спусту, све је било за длаку. Ја бих посебно похвалио наше момке у категорији до 19 година који су и данас освојили сребрну медаљу, тако да су на крају у генералном поретку Првенства освојили бронзану медаљу. Освојили смо више медаља него прије двије године чиме смо успјели у намјери да остваримо зацртани циљ, рекао о је Драган Бабић, капитен бањалучког Дајак клуба и репрезентације БиХ.

Највеће изненађење првенства је посада Дајак клуба у категорији до 19 година. Они су се на опште изненађење свих, домогли сребра у спринту, бронзе у слалому и сребра у спусту што им је било довољно за бронану медаљу у генералном поретку Првенства.

Златом се у опен категорији окитила репрезентација Бразила. Они су и данас тријумфовали у дисциплини спуст гдје су, након побједа у спринту и слалому,  освојили титулу првака свијета у опен категорији.

- Презадовољни смо оствареним. Показали смо да смо у одличној форми, вриједно смо радили и потпуно спремни смо дошли у Бањалуку. Данас смо побједом у спусту показали да једнако добро владамо и у техничким дисциплинама и у спусту. Заиста смо презадовољни са освојеним медаљама у Бањалуци, казао је капитен бразилског тима Едуардо Дегранди.

-Све је прошло онако како смо планирали, казао је на крају предсједник Рафтинг клуба Кањон и директор Првенства Александар Пастир. Велико хвала свим волонтерима њих готово 200, члановима РК Кањон, припадницима Оружаних снага БиХ, свима који су учествовали у организацији Првенства. Поново смо доказали да смо у стању организовати и најзахтјевније спортске манифестације какво је сигурно Свјетско првенство, рекао је на крају предсједник РК Кањон Александар Пастир.

Подсјетимо, на шампионату је учествовало више од 400 такмичара из 20 земаља свијета,а на такмичењу су домаћи тимови освојили укупно 7 медаља по дисциплинама од којих су двије златне, 4 сребрне и 1 бронзана.  

Највише успјеха током четири такмичарска дана имали су такмичари из Чешке и Јапана. Ово првенство послужиће као подршка кандидатури Крупе на Врбас за топ 20 најљепших села на свијету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана