Бањалучани доказали квалитет у рингу: Доминација Славије

Дарко Драгичевић
Бањалучани доказали квалитет у рингу: Доминација Славије

БАЊАЛУКА - Боксери бањалучке Славије доминирали су са освојених пет златних и двије сребрне медаље на првенству БиХ које је одржано у дворани “Обилићево”.

До шампионских титула стигли су Михајло Ђекић, Лука Вељовић, Сергеј Зорић, Лео Цвитановић те Немања Чекић који је проглашен и за најбољег боксера на првенству БиХ.

- Презадовољан сам због освојене титуле и част ми је што сам проглашен за најбољег боксера. Сматрам да је био добар меч у борби за златну медаљу. Надам се да ћу се изборити и за мјесто у репрезентацији БиХ која ће да наступи на Европском првенству у Београду - рекао је Немања, који поријекло вуче из Бањалуке, а тренутно живи у Швајцарској и сваки тренутак у Бањалуци проводи у рингу.

- Кад год сам у Бањалуци тренирам у Славији у коју сам стигао захваљујући и Горану Делићу. Хвала челним људима БК Славија што су ми пружили прилику да наступам за овај клуб и са нестрпљењем чекам нове борбе у рингу - каже Немања.

За најборбенији пар на првенству БиХ проглашени су Никола Ивковић (БК Побједник, Приједор) и Вил Мејре (БК Нови Град, Сарајево). Никола је побједом, подијељеном судијском одлуком, стигао до титуле у категорији до 63,5 килограма.

- Драго ми је што сам стигао до нове шампионске титуле у БиХ. Пружили смо добар бокс у рингу и вјерујем да је публика уживала. Показали смо да на нашим просторима има и те како квалитетних боксера те да можемо пуно тога да понудимо.

Титула је још један вјетар у леђа за све наредне изазове - поручио је Ивковић.

За најбољег техничара проглашен је Харис Мешановић (БК Нови Град, Сарајево) који је у финалној борби, у категорији до 67 килограма, савладао Бојана Зечевића из БК Славија. Похвале на рачун свих боксера стижу од стране Предрага Бартуле, предсједника Боксерског савеза БиХ.

- Веома сам задовољан приказаним на првенству БиХ. Показало се да имамо плејаду веома добрих боксера и да с правом можемо очекивати још боље резултате у будућности - рекао је Бартула.

Задовољни су и организатори. Игор Савичић, директор БК Славија, истиче да је остварен резултатски циљ.

- Зацртали смо себи освајање пет златних медаља и на крају смо то успјели и да остваримо. Можемо да будемо задовољни и показали смо да је Славија, у овом тренутку, без премца у БиХ те да је један од најбољих клубова у региону - рекао је Савичић.

Шампиони

Титулу шампиона БиХ освојили су по тежинским категоријама, до 57 кг: Михајло Ђекић (БК Славија), до 60 кг: Лука Вељовић (БК Славија), до 63,5 кг: Никола Ивковић (БК Побједник, Приједор), до 67 кг: Харис Мешановић (БК Нови Град, Сарајево), до 71 кг: Лео Цвитановић (БК Славија), до 75 кг: Немања Чекић (БК Славија), до 80 кг: Сергеј Зорић (БК Славија), до 86. кг: Ахмед Џановић (БК Зеница), до 92 кг: Џемал Бошњак (БК Илиџа, С)  преко 92 кг: Данијел Алагић (БК Фатих џим).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана