Бањалучани декласирали Зрињски у лиги БиХ: Борац у форми пред мечеве одлуке

Милан Зубовић
Бањалучани декласирали Зрињски у лиги БиХ: Борац у форми пред мечеве одлуке

БАЊАЛУКА - Убједљивом побједом против Зрињског (104:67) у 16. колу лиге БиХ кошаркаши Борца направили су одличну увертиру за посљедњи турнир Друге АБА лиге који ће почети идућег понедјељка у Широком Бријегу.

Екипа из Мостара која је “фењераш” на табели, провела се као боса по трњу у Бањалуци гдје је домаћи тим доминирао од прве до посљедње минуте док су се сви играчи уписали у стријелце. Предњачили су Александар Ланговић и Борис Драгојевић са по 15 поена с тим да је млади плејмејкер имао осам скокова и четири асистенције. Бањалучани су стигли до 14 тријумфа у Лиги БиХ гдје имају само два пораза и држе друго мјесто на табели иза Широког.

- Послије емотивног пражњења против Игокее у полуфиналу Купа БиХ као и репрезентативне паузе одиграли смо јак тренинг меч са Зрињским током којег су сви играчи добили минуте. Жеља нам је била да што више играмо на постављену одбрану и да што више играча буде укључено у игру - рекао је члан Борца Вук Бошковић који је сусрет завршио са пет поена и 11 скокова.

Први противник на турниру у Широком Бријегу биће им Подгорица, а сусрет је на распореду у понедјељак од 18 сати.

- Овим тријумфом направили смо добру увертиру за посљедњи турнир Друге АБА лиге ове сезоне. За сада одлично гурамо и остало нам је да финиширамо у најбољем стилу. Подгорицу дјелимично познајемо, бар оне играче који су били дио тима прошле сезоне и вјерујем да ће то бити најозбиљнији тест за нас на турниру. Још нисмо осигурали мјесто међу осам најбољих екипа, односно наступ у плеј-офу тако да морамо бити на максимуму наредне седмице јер ће и остале двије утакмице са ТФТ-ом и Шенчуром такође бити тешке. Ипак, фокусирани смо само на први меч - истакао је Бошковић.

Леотар гост Спарса

Леотар ће у 16. колу лиге БиХ гостовати код Спарса (17. часова). Требињци имају скор од осам побједа и седам пораза, док ривал има тријумф мање.

- Искористили смо две седмице да радимо на исправљању грешака. Спарс је нова екипа, дошло је шест нових играча и тренер, дигли су форму. Морамо да играмо нашу игру и да се боримо до краја и покушамо доћи до победе -рекао је тренер Марко Ичелић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана