Бањалучани ће у Тузли покушати да остану непоражени: Борац може да понови успјех Босне

Душан Репија
Бањалучани ће у Тузли покушати да остану непоражени: Борац може да понови успјех Босне

БАЊАЛУКА - Рукометаши Борца у суботу затварају готово перфектан јесењи дио шампионата, а уколико би се и из Тузле вратили непоражени могло би се причати о подухвату у правом смислу те ријечи.

Наиме, пуних десет година је прошло откако је сарајевска Босна полусезону завршила без пораза, а сада је млади бањалучки тим на 60 минута од понављања тог учинка. Прије старта сезоне “црвено-плавима” нико није давао шансу да буду на врху, а камоли да не доживе ниједан пораз. Утакмица по утакмица, побједа по побједа, укључујући реми у Вогошћи и све тако до 18. децембра. Нема сумње да је посљедње искушење најтеже могуће у овом тренутку, јер је Слобода од доласка Синише Маркоте нанизала реми и пет побједа.

- Нисам знао да на неки начин можемо ући у историју и да се можемо придружити Босни која је у то вријеме имала сјајан састав. Чека нас тежак посао, али мислим да није немогуће да на лијеп начин заокружимо годину. Слобода је јако квалитетан тим, лошије су ушли у сезону, али се доласком Маркоте све промијенило. Заиграли су нову одбрану, у доброј су серији и сигурно ће бити врло мотивисани да прекину наш низ - рекао је средњи бек Бањалучана Марко Лукић.

Рецепт за побједу екипа Мирка Микића није мијењала од старта.

- Кључ је као и до сада наша одбрана из које брзо крећемо у транзицију и постижемо лаке голове - нагласио је Лукић.

Добра вијест за Мирка Микића јесте да је Лука Кнежевић одрадио посљедњих неколико тренинга и да ће бити спреман за дерби 15. кола.

- Уз прави приступ и амбиције које имамо, наравно да ћемо покушати да направимо што бољи резултат и да останемо непоражени. Међутим, приоритет ће опет бити на нашој игри односно на начину на који одиграмо утакмицу. Договорили смо се да ће то бити са максималним залагањем и борбеношћу, да покушамо бити агресивнији и паметнији од њих и у том случају, ако такви будемо у “Мејдану”, бићемо задовољни - рекао је Микић.

Меч између Слободе и Борца м:тел на програму је у суботу са почетком у 20.00 часова уз директан пренос на БХТ 1.

Слога чека Искру

Рукометаши добојске Слоге чекају Искру и имају прилику да на лијеп начин заврше турбулентну полусезону. Леотар гостује Градачцу и покушаће да побједом остане на другом мјесту табеле.   

Босна (В) - Криваја (17.30), Маглај - Извиђач (18), Слога (Д) - Искра (18.30), Грачаница - Вогошћа (18), Коњух - МРК Слога (ГВ) (19), Слога (Д) - Искра, Градачац - Леотар (19), Слобода - Борац м:тел (20).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана