"Балканци" постали прваци Њемачке у футсалу VIDEO

Г.С.
"Балканци" постали прваци Њемачке у футсалу VIDEO

Stuttgater Futsal Club, у којем углавном играју фудбалери са простора западног Балкана су прваци Њемачке у футсалу.

SFC2020 је исписао историју футсала у Њемачкој. Клуб је у Бундеслигу ушао 2021. године и годину дана касније постао првак Њемачке, а како наводе, сљедећи циљ је Лига првака.

Stuttgater је био јесењи првак и специфичност овог клуба је што су скоро сви играчи из земаља насталих распадом бивше Југославије. Још након освајања титуле јесењег првака су говорили да их вјерска и национална припадност не занима и да им је циљ освојити титулу првака. Тренер Stuttgartа Вујан Вукмировић каже да је циљ био освајање првог мјеста чиме се жељело крунисати оно што је клубу успјело у току сезоне.

Његова жеља је и да Stuttgater уђе у историју њемачког футсала. Stuttgaterов играч Саша Бабић каже да је уласком у финале остварен велики сан, посебно ако се узме у обзир да је ово прва година учешћа овог клуба у Бундеслиги.

Статистички гледано, ХОТ 05 је финалну утакмицу ушао с бољом гол разликом. У регуларном дијелу сезоне је клуб из Хохенстаин – Ернстхала је постигао 91 гол, док је SFC 2020 постигао 20 погодака мање.

Прво полувријеме је завршено неријешеним резултатом док у завршници другог полувремена SFC 2020 боље контролише игру и седам минута прије краја долази у водство.

Само неколико минута касније домаћин повећава водство. Гости не посустају, врше притисак и само три минуте прије краја смањују резултат на 2:1, но ништа више од тога нису могли.

Домаћин је наставио контролисати игру и уз помоћ голмана Миодрага Аксентијевића, који је прије двије године проглашен за четвртог најбољег футсал голмана на свијету, финалне су ријешили у своју корист и постали прваци Њемачке, преноси klix.ba.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана