Аврамовић водио Партизан до убједљиве побједе против Звезде

Тањуг
Foto: Новости.рс

БЕОГРАД - Кошаркаши Партизана побиједили су вечерас Црвену звезду 98:84 у 21. колу АБА лиге у хали “Александар Николић”.

Изабраници Жељка Обрадовића дошли су до прве побједе над Звездом ове сезоне и тако се реванширали за убједљив пораз у финалу Купа Радивоја Кораћа.

Црно-беле до 17. тријумфа у АБА лиги водио је Алекса Авранмовић са невјероватна 33 поена (8/10 за три поена) и пет асистенција.

Кевин Пантер је додао 22, док је Матијас Лесор помогао са 15, а Далас Мур је уписао 10-

У екипи Црвене звезде најбољу ролу имали су Дејан Давидовац и Остин Холинс са по 17 кошева.

Почело је чврстом игром на обе стране, а изједначено је било све до финиша прве деонице када је Партизан успио да се одлијепи и поведе са седам разлике (28:21).

У наставку је екипа Жељка Обрадовића одржавала предност, у једном тренутку отишла и на плус 10, да у финишу првогх полувреман попустила концентација у одбрани што јхе Звезда искористила и тројком Бранка Лазића пришла је на два поена.

Да Партизан ипак са већом предносћу уђе у друго полувријеме побринили су се Лесор и Ледеј, па је после првих 20 минута на семафору стајало 40:34.

Трећа деоница почела је тројком Аврамовића, која је најавила још бољу период игре домаће екипе.Водио је Партизан у овом дијелу са највећих 13 поена вишака, али је Звезда показала свој квалитет и преко Давидовца, Митровића и Калинића пред крај треће деонице дошла је на поен заостака (64:63).

Последња дионица почела је тројкама, прво је Звезда преко Ивановића погодила за 66:64, да би на другој страни узвратио Аврамовић, који је покренуо серију Партизана.

Лесор је везао четири поена, а потом је погодио Мур и Партитзан је серијом 9:0 отишао на 73:66.

За узбудљив наставак побринили су се Давидовац и Вајт, али су црно-бијели шутем са дистанце, пре свега Аврамовић и Мур са четири везане тројке, вратили плус 13 (87:74) на три минута пре краја дуела.

Послије одличне шутерске серије, Партизан је био незаустављив, отишао је на плус 17, а Звезда није имала одговор.

Црвено-бијели су до краја меча били без главног тренера Радоњића, који је искључен.

На крају је Партизан рутински привео меч крају и на прави начин се реванширао за убједљив пораз у финалу Купа прије две недеље.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана