Аустралијски медији све позитивнији према Новаку, нема мржње и љутње

ГС
Foto: Танјуг/АП

Деветоструки шампион Аустралијан опена Новак Ђоковића по свом повратку у Аустралију третиран је у тамошњим медијима са много више поштовања и афирмативног тона него током протекле године.

Новак Ђоковић се у Аделејду спрема за први гренд слем у сезони, свој омиљени, Аустралијан опен. Како јавља дописник РТС-а из Аустралије Саша Јанковић, дошло је до потпуног заокрета у понашању медија и политичара према српском тенисеру.  

"Аустралијски медији су све позитивнији. Нема више мржње и љутње која је била присутна током прошле године. Чак и политичари из бивше власти из бивше власти поздрављају повратак", истакао је Саша Јанковић у укључењу за Јутарњи дневник РТС-а.

Почетком 2022. године Аустралија је била под изузетно строгим анти-ковид мјерама. Новак Ђоковић је био жртва истих, јер није предао папире о вакцинацији. У том тренутку први рекет свијета је затворен у карантин, потом и депортован назад за Србију.

Послије тог немилог догађаја су се у Аустралији десили избори, промјена власти, па и укидање бројних мјера.

Новака ће први дуел играти у синглу против Француза Константа Лестејена, а у дублу са Васеком Поспишилом је поражен у првом колу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана