Аустралијан опен уводи важно правило због Ђоковића

ГС
Аустралијан опен уводи важно правило због Ђоковића

Још мало времена остало је до почетка Аустралијан опена, а иако је у Аделејду имао велику подршку навијача Новак Ђоковић није сигуран на који начин ће га дочекати у Мелбурну.

Како случајно не би дошло до непријатности по најбољег српског тенисера Крег Тајли, директор првог Гренд слема у години запријетио је да ће навијачи који звижде бити избачени.

Анкете које су спроведене поводом повратка Новака Ђоковића у Аустралију показале су да један мањи дио Аустралијанаца ипак није био за то да се српском асу укине трогодишња забрана уласка у земљу.

Послије фантастичне слике из Аделејда гдје је Новак био окружен топлим осмијесима и српским застава тешко је повјеровати да би у Мелбурну могло да га сачека потпуно супротно, међутим организатори се тога ипак плаше.

Крег Тајли, директор Аустралијан опена, осврнуо се на Новаково прошлогодишње искуство у Аустралији и директно запријетио навијачима да ће бити избачени са меча уколико буду вријеђали српског тенисера или било ког учесника.

“Ако навијачи покваре било чије уживање, биће избачени. Не желимо их тамо. Могу сами да се удаље или ћемо их избацити” рекао је Тајли за аустралијске медије на питање шта очекује од публике на Новаковим мечевима.

Српски тенисер већ је истакао да из Аустралије има више лијепих сјећања него ружних због чега Пет Кеш, чувени аустралијски тенисер, вјерује да ће публика знати да цијени Новаков повратак.

“Мислим да се то дуго чекало. Аустралија је морала да заустави такве навијаче који ометају, није то фудбалска утакмица, рат. Знате шта, Ђоковић је дошао у земљу и рекао волим вас, и то послије свега што се десило. То је позитиван знак” рекао је Кеш поводом Тајлијеве изјаве да ће немирни навијачи бити избачени.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана